Zsidók, cigányok, Orbán

2013. május 03. 19:00

Remélem, rövidesen Budapesten tartják a Roma Világkongresszust, amikor Orbán hasonló hangnemben nyilatkozik majd cigány honfitársainkról is, mint most a zsidókról.

2013. május 03. 19:00
Dési János
Dési János
Népszava

 

„Egyrészt kifejezetten szép dolog, hogy a miniszterelnök most újra elmondja, tűrhetetlennek tartja, amit ezek az alakok művelnek. Ezt el kell ismerni. Még azzal együtt is, hogy azért az valóban szebb lenne, ha nem Orbán Viktoron egy személyben múlna ez is, hanem normatív szabályokon. A sajtó-, a gyülekezési-, és a véleményszabadság nagyobb érték annál, mint hogy rábízhatnánk egyetlen emberre.

Másrészt ifj. Hegedűs és bájosnak nem mondható arája úgy kell a kedves vezetőnek, mint egy falat kenyér. Most, amikor híre a világban meglehetősen rossz, a Zsidó Világkongresszussal való méltán kínosnak ígérkező találkozó előtt, akkor végre megmutathatja, különösebb politikai kockázat nélkül, hogy ő milyen keményen fellép a rasszizmus ellen. (Csak azt a március 15-i kitüntetés-sorozatot tudnám feledni.)

Ezzel együtt fontos, hogy kifejezi, mennyire elítéli a rasszizmust, az antiszemitizmust. Orbán sokaknak igazodási pont. Most talán ők is megértik, hogy pávatánc ide vagy oda, egy határon túl már nem lehet lépni. 

Ettől még Orbán elfogadhatatlan, egyszemélyi hatalmat akar kiépíteni, szerintem bármit is mond, még a Jobbikkal is összefogna a hatalomért, de ez most mindegy. Fontos a kiállása.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fény999
2013. május 04. 21:22
A Jobbik jobban teszi, ha elhallgat, mert csak folyamatosan rombol! Az országnak csak használ, ha izraeli cégek, és tőke van jelen, mert sok ezer embernek adnak munkát! Elég volt a gyűlölködésből!
silvester
2013. május 04. 17:05
Dési ki is az az antiszemita akkor,te fattyadék.Ird meg ugyanezt a Frankfurer Algemaine Zeitungban a barátod Kohn Benediht pedofil cikkének kiegészítésül.Tudjaák meg,hogy mily míve elméjű gonosz él itt nálunk.
briganti
2013. május 04. 09:21
Dési, te nagyon undorító ember vagy. Álátszó, súlytalan, rothadó lélekkel, mindez leöntve zsigeri rosszindulató mázzal. Nem szégyelled magad?
Botos
2013. május 04. 09:04
Ezzel együtt, Ceterum censeo: Désinek mennie kell!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!