Egy hét hírei

2013. május 16. 07:21

Még hogy rasszizmus? Németországban? A svábok ellen? Ugyan kérem! Ez színtiszta hazugság. Rasszizmus csak Magyarországon elképzelhető.

2013. május 16. 07:21
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„S még egy apróság, ami már egyhetes: »Stephan Hawking professzor, az egyik legnagyobb ma élő fizikus úgy döntött, csatlakozik az Izrael elleni tudományos bojkotthoz, és nem jelenik meg egy nemzetközi konferencián, amelyet Simon Peres izraeli államfő rendez Jeruzsálemben. Hawking nyilatkozata szerint Izrael palesztinokkal szembeni viselkedése miatt döntött úgy, hogy nem vesz részt a »Szembenézés a holnappal« konferen­cián, amire a meghívást korábban már elfogadta.« Nos, Hawking — joggal — napjaink »sztárolt« tudósa. Döntésének mindenképpen hírértéke van. Túl sok is: a magyar sajtó megoldotta, hogy erről ne értesüljön a magyar közvélemény. Izraelben így kommentálták: »Hawking, a Cambridge-i Egyetem fizika- és matematikaprofesszora súlyos betegsége miatt tolószékéhez van láncolva, amely a legkülönbözőbb technikai eszközökkel segíti mozgását és kommunikációját. A kérdés már csak az, a beszédét közvetítő hanggenerátort is bojkottálni fogja, amelynek lelke egy izraeli fejlesztésű eszköz?« (Amit iz­raeli kommentelők írtak a tudósról, az egyszerűen idézhetetlen…)

Álljon itt még valami, hogy visszatérjünk Európába és a bennünket ostoba és aljas sajtóján keresztül leginkább bíráló Németországba: »Egyre mélyülő ellentét feszül a betelepülő svábok és az őslakosok között Berlinben, a konfliktus gócpontjában szinte mindennaposak a svábokat gyalázó felira­tok a falakon, egy titkos sváb »szeparatista« szervezet pedig saját »gettó« kijelölését követeli, és csak félig ironikusan. Még hogy rasszizmus? Németországban? A svábok ellen? Ugyan kérem! Ez színtiszta hazugság. Rasszizmus csak Magyarországon elképzelhető, és nem a svábok ellenében…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ászok
2013. május 16. 12:35
Mihez keresel igazolást? Talán ahhoz ,hogy eddigi náci kirohanásaid a cigányokkal, zsidókkal, vagy másként gondolkodókkal szemben igazolást nyer?
BőröndÖdön
2013. május 16. 11:08
Zsóti,még mindig Európából??pedig milyen szemetek azok!!A szlovák rendszám még rajtad??
Berecskereki
2013. május 16. 10:29
"Wir sind ein Volk. Und ihr seid ein anderes." "Mi egy nép vagyunk, ti meg egy másik" Nos igen. Árja. Felsőbbrendűség. Mindez nyílt utcán, plakát hirdeti. Igaz, burkoltan.
Secnir
2013. május 16. 09:49
„S még egy apróság, ami már egyhetes: »Stephan Hawking professzor" -Stephen, nem Stephan "Nos, Hawking — joggal — napjaink »sztárolt« tudósa. Döntésének mindenképpen hírértéke van. Túl sok is: a magyar sajtó megoldotta, hogy erről ne értesüljön a magyar közvélemény." - http://index.hu/tudomany/2013/05/09/stephen_hawking_nem_megy_izraelbe/ annyiban igaza van bayernek, hogy az indexen kívül egyetlenegy magyar fórum sem írt róla - mivel az MTI mélyen kussolt róla. erről talán az MTI vezetése tehet. nézzük csak, milyen hírek mennek ma ott...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!