Tito kutya az Eötvös utcában

2013. május 23. 08:02

Bár a Heti Válasz újságcikkének a hitele annyi, mint a lap által koronatanúnak nevezett politikai kalandoré, így is tűrhetetlennek tartom az ez irányú erkölcsi támadást.

2013. május 23. 08:02
Baja Ferenc
Facebook

„A mai Heti Válaszban megjelent cikk címlapsztoriként hozza:megszólal a koronatanú az öszödi beszéd kiszivárogtatásának ügyében.
Az írás szerint bizonyos Kati, Imre, Feri elmentek egy terézvárosi lakásba, hogy ott a később meggyilkolt Rózsa-Flores Eduardónak átadják a hírhedt hangfelvételt. Eközben koronatanú épp ott van vendégségben és a házigazda Tito nevű kutyájára vigyáz. Minthogy - miként ezt a lap is idézi - megkerestek engem is, ennek a harmadosztályú ponyvának az írása során, és Ferinek hívnak, kénytelen vagyok pár sorban reagálni, erre a hagymázos történetre.
Nos:
1.) Rózsa-Flores Eduardót nem ismerem. Éppen ezért soha nem találkoztam vele semmilyen körülmények között.
Ha bárkinek, bármilyen adata, bizonyítéka van az üggyel kapcsolatban: tegye közkincsé.
Egyébiránt személyes információim szerint Gyurcsány Ferenc a beszéd nyilvánosságra kerülése után többféle, így titkosszolgálati eszközökkel is vizsgáltatta, miképp került ki a zárt körben elmondott szövege. Mivel nekem ehhez semmi közöm, ez nyilván kiderült abból a vizsgálatból is. Helyeselném, ha a vizsgálati anyagot mielőbb teljes terjedelmében nyilvánosságra hoznák.
(Sajnálom egyébiránt, hogy egy efféle minőségű figurától, mint e cikk koronatanúja, az MSZP volt elnöke és miniszterelnöke nem határolódik el.)
2.) A Magyar Szocialista Párt alapítója vagyok és nem árulója. Bármennyi belső vitám is volt a pártért, a pártot mindig védtem és védeni fogom, a párt entitásom és identitásom része, munkás hétköznapjaim terepe. Bár ennek az újságcikknek a hitele annyi, mint a lap által koronatanúnak nevezett politikai kalandoré, így is tűrhetetlennek tartom az ez irányú erkölcsi támadást.
3.) Ugyan teljesen valószerűtlen, hogy efféle figurákkal foglalkozzak, de a Heti Válasz egyszeri alkalommal most rákényszerít. Mint tudjuk:mindenki lehet híres tizenöt percig. Ez most Szabó Bálint tizenöt perce. A magát szeriőz, modern konzervatív lapnak tételező Heti Válasz olyan figurát nevez »koronatanúnak«, akit vélelmezhetően magára valamit adó bulvárújság is elhajtana hitelességi deficitje okán. De ez egy ilyen ország: a Fidesz konzervatív, kereszténydemokrata pártnak nevezi magát, miközben nyugat európai keresztény konzervatívok értelmezhetetlennek és kínosnak vélik.
A koronatanú - mint az a lap hasábjairól is tudható - fiatal kora ellenére szép életutat járt be: A 2002-es választáson a Fidesz támogatásával indult független jelöltként Csepregen a polgármesteri tisztségért. Az Index ekkor így ír róla:a Fidesz honlapja is felsorolja azon 12 vasi polgármesterjelölt között, akiket a párt indított vagy támogatott a legutóbbi önkormányzati választáson.
Miután kikapott, ifjú szocialista lesz, mint ilyen, kis híján szét is zilálja a vas megyei szervezetünket, hiszen politikai kalandorként és/vagy a Fidesz alvó ügynökeként megpróbálja saját befolyása alá terelni a megyei szocialistákat fiktív tagok beléptetésével. (Minden rosszban van valami jó: a szocialista párt szervezeti megújulása révén olyan védvonalak, szűrő mechanizmusok alakultak ki, pont a szabóbálintfélék ügyködése kapcsán, hogy ma már egy efféle kísérlet eleve lehetetlen lenne.)
A mindenféle kriminális ügyekbe keveredett, a párt szervezeti struktúráját és hírnevét egyaránt romboló szélhámos ma a Demokratikus Koalíció munkatársa.

A Heti Válasz lehozta ezt a nonszensz történetet. Így nekem reagálnom kellett. Ezt most megtettem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2013. május 23. 13:28
Ebben az egész történetben nincs egy szereplő sem, akinek egy csöpp hitele lenne, a Ferikkel az élen, a DK-s ex-szoci koronatanúval, meg a halott Rózsa-Flores-szel együtt. Szerintem még mindig a másik Feri keveri a szart.
vizipipa
2013. május 23. 13:17
Ez a verzió nem ad választ arra a kérdésre sem, hogy hogyan került oda az öszödi beszéd CD-je, hiszen a részvevőknek - elvileg - nem volt ilyenje. Maga a beszéd meg nyilván nem jelentett újdonságot azoknak akik már Öszödön is hallották, legfeljebb összehasonlíthatták a felvételt az emlékezetükkel.
puszika
2013. május 23. 11:59
Baja Ferenc! A jó erkölcsről,esetetekben nem dumálni/mondhatnám pofázni/hanem mélyen hallgatni kellene!!
leech
2013. május 23. 11:58
Azt a sok vodkát , mind egyedül ittad meg ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!