„- Ehhez szemlélet átalakítás is szükséges. Oktatás nélkül ez nem elképzelhető!
Áts Károly - Mindig is azt vallottam, hogy a bor élete a tőkén, a szőlőben dől el, és csupán tizenöt-húsz százaléknyi a borász játéktere. Érdekeltté kell tennünk a termelőt, hogy jobb minőséget termeljen és lássa, hogy ha minőséget termel, az megéri hosszú távon. Érezniük kell a partnereinknek, hogy az ő munkájuk is része a sikertörténetnek. Annak reményében vállaltam el a főborászi felkérést, hogy jó minőségű borokat készíthetek a szélesebb vásárlói közönségnek.
Természetesen a Kereskedőház tulajdonában lévő hetven hektáron van néhány olyan dűlő - a Szarvas Királyi birtok, a Mádi Király - Kővágó terület és Tolcsván a Szentvér dűlő – ami borász szemmel szívet megdobogtató történelmi nagy dűlő. Ez alapot ad ahhoz, hogy csúcsminőséget is termeljünk irányított műveléssel saját területről. Ha nem hinnék benne, hogy létre lehet hozni a változást, akkor nem fogadtam volna el a kihívást. Négy-öt vezető a sikerhez kevés, mindenkinek akarnia és hinnie kell benne.
- Korábbi munkahelyéhez, a Royal Tokajihoz képest a méretbeli különbség az egyik legfontosabb különbség.
Áts Károly - Így van és ez az, ami szép benne. Sátoraljaújhelytől kezdve Tokajon át Mádon keresztül mindenhonnan érkezik hozzánk a szőlő. Ebből elkészíteni az igazi Tokaji jelleget és megmutatni egy furmintban, egy késői szüretben, ez elgondolkodtat és beremegteti a lábamat, de állok elébe a feladatnak.
- A tervezett termékpalettáról mi tudható?
Áts Károly – Tokaj-Hegyalja sokszínűségét tükröznie kell, de az eddigi széles termékpalettához képest szűkített keresztmetszetben.”