Miért kellett betiltatnia az „Adj gázt!” Orbán Viktornak?

2013. április 12. 18:52

Ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Ezért tartom: most – a saját szisztémáját realitásként elfogadva – szép munkát végzett.

2013. április 12. 18:52
Pető Péter
Pető Péter
Elkúrtan

Az Index, a Mandiner, a Teadélután, a TASZ, s Lencsés Károly, lapunk publicistája egyaránt úgy foglalt állást: Orbán önkényesen, preferenciái alapján nem határozhat  efféle ügyekben, nem korlátozhatja mások gyülekezési szabadságát. Mert egy demokráciában ez nem így működik.

Ezzel nyilván egyetértek, ám a Twitteren is megdicsértem már a miniszterelnököt lépéséért, mert úgy vélem: most nem tehetett egyebet, minthogy tilt. Mert a Nemzeti Együttműködés Rendszerében ez így működik. (...)

Ami szabadság- és demokráciafelfogását illeti, nem voltak illúzióink. Csakhogy ha nem tiltja be az eseményt, akkor a humanista minimumhoz fűződő viszonya is megkérdőjeleződött volna. Ha abban a keretben értelmezzük a helyzetet, amelyet Orbán rajzolt, akkor az lett volna az aljasság, ha engedi pöfögni a motorosokat. Hiszen akkor azt üzeni: diktatúrák ellen protestáló szabadságpártiaknak nem lehet, antiszemita társulatnak lehet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
willdataa
2013. április 13. 22:55
A demokrácia az amikor a zsidóknak mindent szabad, a gójoknak meg csak azt szabad ami a zsidók ízlését nem sérti.
cyber woman
2013. április 13. 22:40
"Hiszen akkor azt üzeni: diktatúrák ellen protestáló szabadságpártiaknak nem lehet, antiszemita társulatnak lehet.” Igen, épp ez az egésznek a lényege. Kétharmad sokszor kétségesen ténykedik, de kivételesen jól tud jönni ez a kis demokrácia - deficit. Például most is. Apropó: amiért ez a vérgéz "adjgázt" ordenárélkodás létrejött volna -elhunyt emberek méltóságának cinikus megtaposása, leszármazottaik szembeköpködése, széljobbnak "nemkívánatos" etnikumok terrorizálása - annak aztán végképp köze nincs a "demokráciához." Jobbikoskák most pofára estek, hogy nem tudják a demokráciát felhasználni olyasmi pátyolgatására, aminek köze nincs hozzá. Pofára estek - volt sok ilyen és mennyi lesz még, így jártak a bunkók.
message
2013. április 13. 22:29
Helyes, hogy betiltották a "gurulást". Ízléstelen, gusztustalan terv volt.
willdataa
2013. április 13. 22:03
A zsidóknak nincs joguk rákényszeríteni az értelmezésüket másokra. Ha a motorosok egymásnak azt mondják hogy "Adj gázt!" (adott esetben zsidó motorosok), akkor az azt jelenti hogy a motorkerékpár gázkarját meghúzva gyorsítsanak. Zsidó motorosok akik éppen gázt adnak: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSY9Ecx3YE75cnO1aYY4Dxk79TgwGVOR11pqSH7h58d8yMCfBItwA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!