Joga van…

2013. április 19. 17:38

„Joga van.” Hányszor hallottam ezt az utóbbi időben. Mindenkinek joga van mindenhez.

2013. április 19. 17:38
Kiss József
Magyar Hírlap

A pécsi polgármester lánya megtámadójának joga van azt követelni, hogy az újságírók ne zaklassák, s ha írnak róla, csak nevének rejtélyes kezdőbetűjét említhessék: Ny. Zoltán. Nehogy felismerjék, és dorgáló pillantásokkal illessék szegényt. Joga van neki.

És joga van az egyetemista gyerekeknek azonnal külföldre repülni, hogy az itthon ingyen (közpénzből) szerzett diplomájukat Nyugaton kamatoztathassák, természetesen kizárólagosan a maguk hasznára. Ám mielőtt elhagynák az országot a pénzért és karrierért, még betörnek a kormányzó párt székházába több százezer forintnyi kárt okozni. Emlékszem ifjúkorom olvasmányaira, amelyekből arról értesültem, hogy a nagyra törő régi magyar ifjak Nyugaton jártak egyetemre, s mihelyst végeztek, hazatértek, s a nyugati tudást itthon kamatoztatták, mégpedig a haza javára. Pont fordítva, mint manapság.

És joga van ennek az egyetemista ifjúságnak a Magyar Művészeti Akadémia decemberi közgyűlésére üvöltve berontani, dulakodni, »Lépjetek ki!« ordításokkal halálra rémíteni Erdélyi Zsuzsannát, Jókai Annát, Szőnyi Zsuzsát és Dávid Katalint, hogy a legtiszteletreméltóbb asszonyokat említsem a jelen lévő akadémiai tagok közül.

És joga van a tehetséges és jobb sorsra érdemes Schilling Árpádnak és Fodor Tamásnak közönség előtt kijelenteni, hogy a Vidnyánszky-féle elavult, nacionalista-romantikus Nemzeti Színházra egyszerűen nincs szükség. Nem kell, be kellene zárni. (Ősszel indul…) Heroikus bátorságukat taps honorálta a Katona József Színház nézőteréről. Mit gondolna erről a névadó haló poraiból feltámadván?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2013. április 20. 12:25
Tömény hülyeség az erőszakoskodótól a jogainak az emlegetése, főleg az ügyvédjétől, aki ezt tanácsolhatta. Az elkövetés után nem sokkal megjelent a fényképe azzal, hogy a rendőrség körözi Nyerges Zoltánt. Aztán közölték, hogy elfogták, és ettől kezdve Ny. Zoltán gyanúsított lett. Ez is egyike az álszent baromságoknak, mert azt feltételezi, hogy gombnyomásra mindenki elfelejtette a nevét. Az újságíró írhatott a rendőrség által körözött Nyerges Zoltánról, de Nyerges Zoltán elfogása és meggyanúsítása után már nem írhat Nyerges Zoltán gyanúsítottról. Mikötben a körözés már gyanúsítás, különben minek keresnék. Szükség van ezekre a hülyeségekre?
Jack Torrance
2013. április 20. 12:01
Simicskának meg joga volt hülyének lenni.
basatu
2013. április 20. 09:06
Addig amíg egy bűnelkövető gyanusított addig sok mindenhez joga van,de ha a bíróság törvényesen elítéli akkor bizonyos jogai korlátozottak.A családok belügyeibe nem avatkozhat be senki,még az állam sem,viszont az államnak törvényes,joga ,és kötelessége a gyermekek védelme,de csak akkor ha ezt tisztességes törvények lehetővé teszik,tehát ha veszélyeztetik a gyermek-kek életét,jogos a beavatkozás,viszont a szülők ellenére nem kötelezhetik a gyermeket hittan,erkölcs tanulására,ugyan is ennek eldöntése a szülők feladata és kötelessége!
tarackos
2013. április 19. 21:55
Egyszer a háttérhatalom egyik prominenese azt mondta: hülyének lenni állampolgári jog. Majd beszélgess vele a következő eligazitáson Jocika. (Sztem nem fogsz. Hátad meggörbíted, fejed leszeged, a szemébe se mersz nézni. Ahogy egy jó szolgához illik...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!