Az utolsó Critical Mass-ünk

2013. április 24. 09:35

Annyi patetikus sztorit tudnék mesélni erről a 9 évről, az aktivizmusról, a bulikról, a csomó jófej emberről, hogy nem férne ide.

2013. április 24. 09:35
Halász Áron
Cycle Chic

„Biztos tudjátok, hogy a szombati Critical Mass volt az utolsó, ahogy ismerjük. Soha ennyien nem voltunk kint együtt, a 16 kilométeres távon 13 kilométeren keresztül egybefüggően haladt a menet.

Az is nagyon sok helyen elhangzott, hogy azért lett vége, mert a CM elérte eredeti célját: már megvan a valódi kritikus tömeg, eleinte a felvonulások hatására, majd öngerjesztő folyamatként annyian ültek a mindennapokban bringára 9 év alatt, ami korábban elképzelhetetlen lett volna. Olyan emberek fogtak össze, akik a köztük feszülő számtalan különbség és ellentét miatt talán soha nem tették volna ezt meg. Az eredmény pedig az ország és a világ csodája: pusztán civil erőből győzött a bringás forradalom! Ma már teljesen más lett Budapest, még akkor is, ha a lassan beérő fejlesztések még mindig a lakók mögött kullognak. Ezért óriási köszönet jár mindenkinek, aki valaha részt vett egy CM-en, a hőskorban fénymásolta a netről letölthető matricákat, terjesztette az igét vagy csak szimplán bringára ült a városban. Ők mind benne lesznek a történelemkönyvekben.

Közben ezer projekt nőtt ki a mozgalomból, ilyen a magyar Cyclechic is. És ilyen a Magyar Kerékpárosklub, ami most átveszi a stafétát a punkból mainstreammé vált mozgalomtól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!