Utánlövés

2013. április 03. 10:45

A hisztéria leginkább a szélsőjobb, valamint a baloldali-liberális értékvilágú hozzászólókra jellemző.

2013. április 03. 10:45
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Facebook

Mielőtt még megfogalmaznék pár konklúziót a tegnapi nap ámokfutása kapcsán, az engem továbbra is piszkálóknak, illetve különböző formákban aggódva kérdezőknek izenném: atyámfiai, álljunk meg egy pillanatra, és ha nem találjátok teljességgel természetesnek azt, hogy egy mai politikus, illetve politikai párt utasíthatja Kölcsey Ferencet, mit írjon belé a Himnuszba, akkor esetleg gondoljátok újra a többit is. (Apropó: a szövegen ismét igazítottam, hiszen Petőfi idézett két sora - megfelelő szemüvegen keresztül - a röghözkötés apológiája, módosított szöveget lásd lent.)
És akkor a következtetések:
1. Magyarországon funkcionális analfabéták is szerkeszthetnek hírportált, ami csak azért aggasztó, mert ugyanők értelmezik a különböző eseményeket, gondolatmankókkal látják el a szintén nem értelmezőbajnok olvasókat - ez a vak vezet világtalant klasszikus esete, oszt' csodálkozunk, hogy egy csomó félszemű diadalittas tort ül. Ez nem jó.
2. Nagyjából egyöntetű volt a felháborodás azért, mert Arany Jánost és Tamási Áront „lerománoztam” - ez viszont Szanyi kapitánynak nem jó hír.
3. Kezdem érteni, hogy az anyaországi politikai üzeneteket miért egyszerűsítik le a végletekig. (Erről nem tudom eldönteni, hogy jó vagy nem - az valószínű, hogy az egyszerűsítés során könnyű átcsúszni demagógiába.)
4. A beazonosítható politikai-ideológiai preferenciák alapján megkockáztatható, hogy a hisztéria leginkább a szélsőjobb, valamint a baloldali-liberális értékvilágú hozzászólókra jellemző. Ez a normális jobboldali beállítódású emberek számára jó hír.
5. Viszont türelemmel, megértéssel a szélsőjobb hozzászólók rávezethetőek a helyes értelmezésre, míg a másik tábor képviselői - ideológiai problémát faragva bármiből - gyakorlatilag a saját igazukat mantrázzák eléggé infantilis módon - ami egy leendő össztársadalmi párbeszéd szempontjából nem épp megnyugtató.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2013. április 03. 16:17
Gerendás állásajánlatot kapott a Békéscsabai színháztól. Ha elutasítja az ajánlatot, kiderül, hogy ebben neki az nem tetszik hogy: Vidéken? Kicsi Pénzért? Dolgozni???? Hülyék ezek? Kíváncsi vagyok a magyarázatra. "Csak görbe tükröt akartam mutatni a társadalom felé. Ez csupán reflexió, nem akció. Eszem ágában sem volt elhagyni szeretett hazámat.
kaktuszvirág
2013. április 03. 13:11
Hogy a ballibek kiakadtak azt értem,mert róluk szól. Azt viszont nem értem, hogy jobboldaliak miért akadtak ki.
MérlegElőd
2013. április 03. 12:45
Hisztéria? Hol voltál amice az eemútnyúcévben? Tudod, amikor a nem hisztiző kukaforradalmár garázdáitokat védelmeztétek, jogi szervizeltétek, akik helyretétele miatt a rendőrségen álltatok bosszút. ...vagy pl. amikor családi házakhoz mentetek nem hisztizni, amikor az ország vezetését szabotáltátok hazaáruló módon kül- és belföldön stb.stb.stb Öreg! Te ennyire amnéziás vagy? Esetleg ennyire képmutató? ...de a butaság is valószínűsíthető. Sőt! Mindhárom együtt.
pierre bayle
2013. április 03. 12:26
szerencsére itt vannak a középjobbosok, akikre sem a hisztérikus, sem a paranoiás gondolkodás nem jellemző, erről bárki meggyőződhet aki beleolvas a magyar nemzet akármelyik számába vagy vigyázatlanul megnézi Császár Atis valamelyik beszámolóját a hörrtévén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!