Vízszintcsökkentést! Most!

2013. március 27. 08:47

Egy nyilvánvalóan kormányellenes szervezet a vízdíjcsökkentés sziklaszilárd morális alapját aláaknázni próbáló dokumentumot tett közzé. Ez a multiszekértoló szervezet a Vidékfejlesztési Minisztérium.

2013. március 27. 08:47
Uj Péter
NOL

„A vízzel nem lesz ilyen szerencsénk. Amikor a vízdíjak csökkentése is napirenden, egy nyilvánvalóan kormányellenes, a szolgáltató cégek szekerét az emberek ügyével szemben vagy szembetoló szervezet a vízdíjcsökkentés sziklaszilárd morális alapját aláaknázni próbáló dokumentumot tett közzé.

Ez a multiszekértoló szervezet a Vidékfejlesztési Minisztérium. A magyarok túl olcsón kapják a vizet, elmebeteg módon pazarolják, a készletek drámai módon fogynak, az ország sivatagosodik – ezt állítja a mindenféle tudományos vizsgálatokra alapozott nemzeti vízstratégia, amit a hónap elején mutatott be a minisztérium. Valahogy nem került bele a kottába, amiből nyilatkozik a Fidesz-vezérkar. Még lehetne idézgetni a stratégia nem túl vidám megállapításaiból, a lényeg a fenti tétel; a több mint százötven éves árvízvédelmi és vízgazdálkodási rendszer és fölfogás tovább nem tartható, nagy baj van. (...)

A pártpolitikai szempontokat szigorúan félretéve, a társadalmi folyamatokat gondosan elemezve, és higgadtan a jövőbe nézve két dolgot állapíthatunk meg (vehetünk tutira): vízdíjcsökkentés lesz, és kicsit később lesz tevetámogatás is, az állami ingyenburnusz mellé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2013. március 27. 11:44
Azt állítja Uj Péter, hogy „a szolgáltató cégek szekerét az emberek ügyével szemben vagy szembetoló szervezet a vízdíjcsökkentés sziklaszilárd morális alapját aláaknázni próbáló dokumentumot tett közzé. Ez a multiszekértoló szervezet a Vidékfejlesztési Minisztérium.” A linket azonban nem teszi be, ahol ez a tanulmány elérhető. Lehet, hogy nincs is ilyen tanulmány, csak álmodott róla? Lehet, hogy van, de a további állításait nem igazolja és ezért hiányzik a link? Nos sok minden lehet, egy azonban biztos; ez a cikk nem más, mint gittrágás. Értelmezhetetlen és értelmetlen zagyvaság. Magyarország vízkészlete az egyik legmagasabbak közé tartozik. A fogyasztásnak két fő iránya van; az ipari és a lakossági vízfogyasztás. A nagyobb mértékben az ipari vízfogyasztás növekedett, ezen belül a mezőgazdaságban, mely a száraz időszakok következménye. Az esetleges pazarlást az is befolyásolja, hogy a felszíni vizek elvezetése, tárolása, tartalékolása nem megfelelő. Mindezeket figyelembe véve, az esetleges pazarlás ténye még nem vonja kétségbe a lakossági víz és szennyvíz árcsökkentésének az igényét és lehetőségét. Az alábbi linken található tanulmány is beleilleszthető a képbe információ szempontjából. http://greenfo.hu/uploads/szakdolgozatok/vizlabnyommagyarorszagon2010_20110506152158.pdf
basatu
2013. március 27. 11:40
Kis apróság a Fővárosi vízműveknek 13 milliárd adóssága van!Gondoljátok hogy az EU kifizeti helyettetek,atúrót ti fizettek mindent,még ha éhenpusztultok is!
balbako_
2013. március 27. 11:33
A minisztérium a pazarlás ellen szól igen helyesen. Ennek semmi köze sincs ahhoz, hogy a víztársaságok horror profitját csökkentik. Segítettem Új?
Next adósság
2013. március 27. 10:43
Uj elvtárs egy vízcsapot is fogsz majd tetováltatni a töködre? Hümm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!