Simonovits cikkéhez

2013. március 29. 07:38

A rezsicsökkentésből elsősorban a lecsúszó középosztálynak van haszna, de a lecsúszó középosztályon is helyes segíteni.

2013. március 29. 07:38
Tamás Gáspár Miklós
NOL

„A családi adókedvezményt csakugyan nem helyeslem, mert föltűnően igazságtalan. A rezsicsökkentéssel a helyzet bonyolultabb. Akárcsak az egykulcsos jövedelemadó és a magas forgalmi adó (áfa), egyformán érinti a milliárdosokat és a nyomorgókat, hiszen ugyanazt a kritériumot alkalmazza rájuk. A rezsicsökkentésből elsősorban a lecsúszó középosztálynak van haszna – a gazdagok kibírták volna így is, a szegények pedig olyan keveset fogyasztanak, hogy ez nem nagyon változtatja meg a helyzetüket. De a lecsúszó középosztályon is helyes segíteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. március 29. 09:24
TGM-nek már rég elmentek otthonról.. A drogfutár rendezvényén miért ne bohóckodna? Szovjeteket! Be a szervezetbe!
KannibálTatárÚr
2013. március 29. 09:06
..."a szegények pedig olyan keveset fogyasztanak, hogy ez nem nagyon változtatja meg a helyzetüket." A rezsikiadások a szegényeknél a legnagyobbak a bevételhez viszonyítva. Ők járnak aránylag a legjobban.
Csigorin
2013. március 29. 08:51
Nem ertek egyet azzal, hogy a szegenyek "keveset" fogyasztananak. Jellemzoen kicsi, regi epitesu, felujitatlan (tehat energiazabalo) lakasokban laknak. Meg ha sporolnak is vizzel, gazzal, villannyal ahogy tudnak (es tegyuk fel hogy olyan szegenyek hogy nincs TV, telefon, internet elofizetes sem), akkor sem fizetnek keveset, mert mar az alapdijak onmagaban horribilisek. Egy nem lakott lakas, ahol minden ki van kapcsolva ami csak lehet, es minden szamla csak alapdijon megy, meg az is elvisz partizezer forintot havonta. Es annak aki szegeny, bizony az a partizezer forint nagyon is husba vag.
packó_
2013. március 29. 08:29
Hű, egy jó Simonovits - TGM "vita". DDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!