Rotyog a paprikás krumpli: Németh Szilárd HELYRETESZI a globalistákat (VIDEÓ)

Termőföldtől az étkezőasztalig. Németh Szilárd elárulta, mitől finomabb az étel, ha az nem brüsszeli, hanem magyar recept alapján készül.

Badacsonyban egyre többen, egyre többet gondolkodnak, sok érdekes dolog jön ki ebből.
„Skizo Rozé 2012
Syrah (szentségtörés a Szent György-hegyről, jól megterhelt tőkékről, lehet ennél hátrányosabb helyzetből indulni? Tökös tudathasadás…) És igen, innen szép nyerni: a végeredmény egy kedves, mosolygós, zamatos, természetes rozé, 1200 forintos polci áron. Nincs kérdés. (Van, de kérdezés helyett néha jobb a rozézás.)
Szatmári Pincészet Rizlingkő 2011
Továbbra is személyes kedvenc, egy évvel ezelőtt is nagyon bejött. A Rizlingkő két fajta borának házasítása: az olaszrizling és a Rózsakő találkozik benne. Nyerő illat, pompás ívben fejlődik, vibrál, összetett, új rétegek jelennek meg folyamatosan, ránk köszön például a fenyőgyanta is. Zamatban kellemes fanyarság, harmonikus bor, mindene a helyén. Az olaszrizlinges mandula kiinteget az ízek közül, ez nálam külön jó pont a Rizlingkőben. Utóíze hosszú, tartalmas, a mandulásságot tolja itt is.
Szászi Endre Zeusz 2012
Szászi Endre tisztán, egyenesen, jól gondolkozó ember. Ő ezt mondja erről a borról: tudom, hogy a mai trend az alacsony alkoholra épített egyensúlyról szól. De azt is tudom, a Zeusz nem ilyen, annak magas mustfokkal kell beérni, akkor lesz harmonikus, izgalmas, hosszan érlelhető különleges bor. Ez a példány saját élesztővel teljesen szárazra kiforrt, 14 százalék lett az alkohol, de nem lóg ki, harmonikus szép bor. Ez nem olyan, hogy napi egy palackkal benyakal a kuncsaft, ez az ünnepek, a szilárd és hosszú barátságok bora.”