2013-ban még mindig lerombolva

2013. március 27. 19:18

Magyarország 24 évvel a rendszerváltás után miért nem képes újjáépíteni a keresztény magyarság e kiemelkedő, üzenet értékű jelképét?

2013. március 27. 19:18
Hetzmann Róbert
Váralja blog

„A Regnum Marianum-templom ügyében indított kezdeményezésünk annak rendje és módja szerint már megint a magukat liberálisnak nevező ál-értelmiségiek kereszttüzébe került. Mindehhez elég volt egy kisebb csúsztatás: a Váralja Szövetség honlapján megjelent hétköznapi munkavázlatokat több helyen mint Csete György terveit ismertették. Talán mi is hibáztunk ebben, helyesebb lett volna semmiféle belső távlati képet nem közölni, de hát akkor mégis mit kezdjünk a sok-sok vizuális beállítottságú támogatónkkal?

Sikerült kialakítanunk egy olyan vitát, amit nagyon nem szerettünk volna. Komoly polémia zajlik jelenleg arról, hogy az interneten megjelent belső munkaanyagban látható munkavázlatok vajon méltók-e a megvalósításra. Miről beszélünk? Még semmiféle terv nem létezik, elképzelések vannak - és bármennyire is döbbenetes, de ezeknek a részleteiről még a Váralja Szövetségen belül sincs egyetértés. A fő kérdés ma ugyanis nem az, hogy hány deciméterre legyen az egyik kupola a másiktól, hanem az, hogy Magyarország 24 évvel a rendszerváltás után miért nem képes újjáépíteni a keresztény magyarság e kiemelkedő, üzenet értékű jelképét?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blumen
2013. március 28. 08:21
Aki templomot akar,fizessen!Németországban a bejelentkezéskor nyilatkozni kell:Vallásos vagy nem?Az igent mondóktól automatikusan vonják az egyházadót.Amit átutalnak a kérdéses felekezetnek.Az egyház meg eldönti mire költi a pénzt.Ilyen egyszerű.
pikkpakk
2013. március 28. 06:17
gyerekek nincs itt gond.... aki templomot akar adakozzon ,oszt punktum... a többieket meg békén lehet hagyni... ennyi.....
Agnieszka
2013. március 28. 05:40
Azt hiszem, nem jött el még ennek az ideje, ez egyike azoknak a dolgoknak, aminek a helyességéről több embernek kéne egyetérteni. Inkább a lelkeket kéne építeni, most ilyen idők járnak.
waddysno
2013. március 27. 22:57
az mondjuk kurvára ne zavarjon senkit, hogy az egyház nem kér belőle - baszki, ez nem egy szobor, hanem egy templom, azt utána komoly költségek árán kell fenntartani, és nem árt, ha járnak bele hívők is. Ocsmány dolog volt lerombolni, de már késő bánat, ebgondolat stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!