A cetlizés egyetlen senkiházi félperces aktivitása lehetett

2013. március 14. 18:34

Nem azzal tesznek épp szolgálatot az ordas eszmékre való rájátszásnak, hogy az ilyen pitiáner akciókra felvonulnak az elítélés nehézfegyverzetével?

2013. március 14. 18:34
Fábri György
Facebook

Azért van egy pont, amikor a kollégáknak és a sajtónak is el kellene gondolkodnia, hogy milyen aljas játék akár szándéktalan szereplői lesznek. Nyilván nincs épeszű egyetemi ember az ELTE-n és szerte a haza bármely egyetemén, aki ne tartaná gyomorforgatónak a cetlizést – ami a darabszámot nézve egyetlen senkiházinak mintegy félperces aktivitása lehetett. Hogy ilyen alakból a kétmilliós Budapesten vagy a harmincezres ELTE-n lehet valamennyi, az valószínű. Hogy a szoft vagy hard fajvédő attitűdöt vallók által teremtett közegben ez figyelmet kap, az érthető.

De azt érdemes megfontolni, hogy nem azzal tesznek-e szolgáltatot az ordas eszmékre való rájátszásnak, hogy az ilyen értelmezhetetlenül pitiáner akciókra felvonulnak az elítélés és elhatárolás nehézfegyverzetével? Médiaképesnek az akció és a reakció is médiaképes – de az egyetemi polgárok közössége intellektuális és morális közösség egyaránt, ami erősebb kell legyen az ocsmány médiahackeknél.

Az Egyetem világossá tette korábi nyilatkozatával, hogy ha valaki ilyen eszméket vall és terjeszt, az kiiratkozik az ELTE morális közösségéből. Nem süllyedhetünk le az ő szintjükre azzal, hogy felülünk egy provokációnak. Az Egyetemet és az egyetemet gyengítjük, márpedig akkor az autonóm és humanista gondolkodást gyengítjük ezzel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. március 15. 09:45
Ugyan már Gyuri, jössz itt at ordas eszmével, amikor a ti turulmadaratok a hiéna. hümm!
Next adósság
2013. március 15. 09:19
Még jó hogy nem írták ki Heller Ági néninek hogy nő. Hümm!
Fakutya őrnagy
2013. március 14. 22:42
Miért ilyen nagy az orrod, ordas?
Fakutya őrnagy
2013. március 14. 22:36
Piroska és az ordas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!