Miért haragszunk Szaniszló Ferencre?

2013. március 21. 14:39

A Táncsics-díjról való lemondás két dolgot bizonyít: Szaniszló Ferenc emberi nagyságát és politikai rövidlátását.

2013. március 21. 14:39

„A Táncsics-díjról való lemondás két dolgot bizonyít: Szaniszló Ferenc emberi nagyságát és politikai rövidlátását. Az Echo Tv legendás műsorvezetője téved, ha azt hiszi, ezzel a döntésével bárkit is megvéd, ennek éppen az ellenkezője történik: a vérszagra összegyűltek az éji vadak. A HVG megkezdte a jobboldali újságírók levadászását, kilövési engedély van érvényben nem csak a másik két díjazottra, Petrásra és Bakayra, de minden nemzeti érzelmű művészre, tudósra vagy tollforgatóra, aki szálka a népszavás holdudvar szemében.

A meghátrálás félelmetes lavinát indíthat el, és borzasztó rossz üzenete van mind a szakma, mind a társadalom felé. Innentől nem csak politikusok ellen lehet karaktergyilkosságot indítani: a teljes szellemi holdudvar lelövöldözhető.

Az erkölcsi győzelem Szaniszlóé, de mire megyünk vele, ha a csatát most is – mint mindig – az ellenség nyeri? A nemzeti oldal – talán a több évtizedes üldöztetés és elnyomás miatt – egyfajta perverz önsorsrontó mártír szerepbe helyezte magát. Mintha »igaz« magyarnak lenni az üldöztetéssel és a meghurcolással lenne egyenlő.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pimepime
2013. május 20. 16:37
" Hacsak a világ népségének nem lesz elege belőlük végképp, az már más eset." ------------- Pedig vannak ráutaló jelek: Bolgár kormányt gyakorlatilag elüldözte a nép, Montit "elüldözték" az olaszok, Ciprusban, Portugálban, Spanyolban is fortyog a nép...
kamasuka
2013. március 23. 17:30
Ez van. Pedig csak simán LE KELL ŐKET SZARNI! Visszadták a díjaikat is, legalább ennek lehetett VOLNA örülni, erre nem. A végén még akiknek vissza adták vissza adják nekik ... :D
ottapont
2013. március 23. 15:52
Kedves Bencsik János, tisztelem Önt, de most kicsit összezavart, ennek az írásnak nem az kellene legyen a címe, hogy Miért haragszunk Balog tiszteletesre, ugyanis ő volt az aki elsőként meghátrált, mondhatni gyáván kifarolt.
freehckr
2013. március 23. 15:51
„kilövési engedély van érvényben ... minden nemzeti érzelmű művészre, tudósra vagy tollforgatóra, aki szálka a népszavás holdudvar szemében” Ö... izé... jó reggelt, 23 éve ez megy... előtte meg ugye... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!