Élet a közösségi média után

2013. március 10. 17:37

Ha valakinek csak a hülyeség ömlik a falára, az Zuckerbergék szidása helyett jobban jár, ha elgondolkozik, kikkel vette eddig körbe magát.

2013. március 10. 17:37

Szerintem a Facebook alapvetően jó és hasznos dolog, és ha valakinek csak a hülyeség ömlik a falára, az Zuckerbergék szidása helyett jobban jár, ha elgondolkozik, kikkel vette eddig körbe magát. Pár napja viszont történt egy szívbemarkoló dolog. Egy túl korán (ötveniksz évesen) eltávozott ismerősöm születésnapja volt, akinek Facebook-profilját nem törölték halála után. Ismerjük azt az embertípust, aki kötelességének érzi, hogy szülinapja alkalmából boldog-boldogtalant felköszöntsön, tehát számítottam rá, hogy lesznek emberek, akik random boldog szülinapot kívánnak majd. Amit sosem gondoltam volna, hogy ennyien...

»Boldog Szűletésnapot, jó eröt egészséget:)«; »Sok boldog születésnapot Misi!« – özönével futottak egymás alatt az ilyen és ehhez hasonló kommentek. Ők nyilván rá se kattintottak az adatlapjára, csak napi rutinjukat végezték.

Ami inkább megdöbbentő, hogy sokan arra vették a fáradságot, hogy külön fogalmazványokat szerkesszenek. »Misikém, nem hiszem el, hogy így megy az idő. Boldog születésnapot kívánok neked. Legyél egészséges vidám szeretteid körében. puszi« »Kedves Misi! Szeretettel köszöntelek ezen a szép napon. Isten éltessen sokáig erőben, egészségben. Sok örömet, boldogságot kívánok!« – ilyen jókívánságok sorjáztak egymás után.

És a morbid, groteszk betűhányás között megbújva néhány szál gyertya, merengő sor az élet múlékonyságáról, pár »nyugodj békében!«. Az igazi barátok és ismerősök. A ritka kivételek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hapci
2013. március 16. 21:31
Ló-fasz-buk.
wandakutya
2013. március 16. 21:29
Ördögi kör ez. Nem a facebook vagy az internet általában tehet arról, hogy ilyenekké lettünk, viszont fölerősíti bennünk a negatív hajlamokat: a felületességet, a (lelki) kötelességek formális letudását, a sietséget, a habzsolást, az önzést. Igen, legyenek "barátaim", csak ne legyen gond velük! Ne kelljen foglalkozni a valódi problémáikkal. Közben meg mind többen érzik magukat magányosnak, panaszkodnak az önzésről, a "semmire nincs idő" hazugságáról, az őszintétlenségről. Persze mindig a másokéról... Valahol itt van a kutya elásva. Mindig a másik a hibás, mindenki "önhibáján kívül" elvált, mindenki a másik áldozata. Szolzsenyicin írja valahol, hogy mindenkinek magán kéne kezdeni a forrdalmat. Például hogy holnaptól nem fogok hazudni. Magamnak se...
tango47
2013. március 15. 20:51
Szerintem egyre többen rájönnek, hogy nem helyes, ha fű-fa-virág tudomással bír egy ember legintimebb dolgairól. nem beszélve arról, hogy vissza is élhetnek ezekkel az ismeretekkel (boldogan ujságolja, hogy mikor megy nyaralni, aztán arra jön haza, hogy üres a lakás!)
StG
2013. március 15. 19:59
Ám a jellemedet annál inkább. (Hozzáteszem, a webkettőhöz ugyanúgy hozzátartoznak a fórumok is, mint a közösségi oldalak)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!