Nyílt levél Bajnai Gordon úrhoz

2013. március 23. 14:09

Nem kaptam sem levelet, sem személyes megkeresést. Ezen gesztusa ellentétes azzal az összefogás, együttműködés, szövetségkötés szorgalmazását keltő képpel, amelyet Ön a médiában jelenít meg.

2013. március 23. 14:09
Árok Kornél
SzEM2014

„Tisztelt Bajnai Gordon Úr!

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetőjeként On levelet intézett a demokratikus oldal pártjaihoz, illetve személyesen is megkereste az érdemi támogatottsággal rendelkező ellenzéki erők vezetőit, s felhívta őket, hogy tiltakozzanak közösen az Alaptörvény 4. módosítása ellen.

A Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt (SZEM) elnökeként nem kaptam sem levelet, sem személyes megkeresést. Ezen gesztusa ellentétes azzal az összefogás, együttműködés, szövetségkötés szorgalmazását keltő képpel, amelyet On a médiában jelenít meg.

2012. november 28-án a SZEM felkérést kapott Mesterházy Attilától, az MSZP elnökétől programegyeztetésre. Az ellenzék legnagyobb pártja tudta, milyen erőt képvisel a SZEM. Tavaly októberben a tiszavasvári időközi önkormányzati választásokon a demokratikus oldalról az MSZP mellett csak a SZEM mert elindulni a Fidesszel és a Jobbikkal szemben. A 2,5 százalék, amit a SZEM elért, talán az On szemében nem jelent semmit. A nullához képest azonban, amit például az LMP hozott, mert el sem indult Tiszavasváriban, nem kevés. És feltehetném a kérdést: On, a Szolidaritás, a Milla miért nem voltak ott a »Jobbik fellegvárában«? Vajon a jogállamiságról, a demokráciáról és az összefogásról könnyebb a médiában nyilatkozni, mint felkeresni a választópolgárokat, mint szórólapozni?

Az elmúlt majd három hónapban a SZEM aktív részese volt a »Szövetség a változásért« programegyeztető tárgyalásoknak, minden területen rendelkezünk programmal, számos elképzelésünket, programpontunkat elfogadták tárgyalópartnereink, több elképzelésünk bekerült a közösen elfogadott programanyagokba. Megemlítem, hogy a Jogállamiság és a demokrácia helyreállításáról szóló tárgyalássorozaton az Együtt 2014 mellett még ott volt a civil szervezeteken kívül az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szabad Emberek Magyarországért - Liberális Párt és a SZEM is. On viszont most kiSZEMezgette belőlük az On ízlésének megfelelőt. Szíve joga. Elvégre vendéglátóként azt hív az asztalához, akit akar.

Tisztelt Bajai Gordon Úr!

Az ország lakossága döntő többségének elege van a képmutatásból, a széthúzásból, a kicsinyes áskálódásból! On nem is titkoltan a demokratikus ellenzéki oldal egyik lehetséges miniszterelnök-jelöltje. Mit gondoljanak a polgárok, mint gondoljunk mi Onről, s az ország irányítására vonatkozó ambíciójáról, ha most, a kezdetek-kezdetén ízlése szerint, esetleg »megsúgott« vélemények alapján szelektál a demokratikus ellenzéki erők között, s nem arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb összefogással a lehető legnagyobb eredményt tudjunk elérni?

Milyen vezetője lesz az országnak az, aki a médiában összefogásról beszél, ám amikor ezt a valóságban kellene megtenni, máris »tetszik - nem tetszik« alapon válogat. Aki maga dönti el, ki alkalmas, ki használható, ki alkalmatlan, ki használhatatlan még azelőtt, hogy bármi bebizonyosodna?

Arra gondolni sem merünk, hogy On olyannyira biztos a győzelmében és ezért úgy gondolja, lemondhat a demokratikus ellenzéki pártokról, azok tagjairól, szimpatizánsairól, akárcsak az ellenzéki erők véleményének a meghallgatásáról. Ennyire rossz bizonyítványt nem állíthat ki magáról.

Abban a reményben, hogy a meghívás elmaradását kizárólag adminisztrációs hiba okozta,

2013. március 22.

Maradok nagy tisztelettel:

Árok Kornél

elnök”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2013. március 24. 16:27
Kornél! On úgy érzem meg van sértődve! On olyan most mint egy hisztis gyerek! Ha Ont nem hívták, hát nem hívták. Nyugodjon meg, nem oszt, nem szoroz, h On részt vesz-e egy ilyen hogyanzavarjulelazorbánt egyeztetésen.
Zod
2013. március 24. 15:20
Éljen és virágozzék az örök és megbonthatatlan E2014VSZPPMPVSZMSZPSZEM2014DKMSZDPMP2006 szövetség!
puszika
2013. március 24. 11:12
Húúú!Gyerekek mi van itt???
Mr.Falafel
2013. március 24. 10:29
Szoatják azidiótát a zsidó spanok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!