Magyarország zárt kapuk mögött

2013. március 07. 11:58

Európa újra nem csendes, mert nem múlnak forradalmaink.

2013. március 07. 11:58
A szerk.
NOL

Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára tegnap felszólította a magyar kormányt, hogy halassza el a szavazást az alaptörvény módosításáról, hogy elképzeléseit megvizsgálhassa a velencei bizottság. »Aggályosnak tartom az alkotmánymódosítás összeegyeztethetőségét a jogállamiság elvével« – mondja Jagland, aki attól tart, hogy a magyar kormány újra be akarja vezetni azokat az átmeneti intézkedéseket, amelyeket az Alkotmánybíróság már megsemmisített. Olyan szabályokat emelne az alaptörvénybe, amelyeknek pecsétes papírjuk van arról, hogy alkotmányellenesek. Mintha a civil világban valaki súlyosan fertőző gyerekeket parancsolna be minden óvodába. Jagland diplomataként fogalmaz: a kérdéskör annyira összetett, hogy még vizsgálniuk kell, ezért kéri, hogy ne szavazzon a magyar parlament.

Valójában a kérdéskör brutálisan egyszerű. Amit az Alkotmánybíróság mostanában megsemmisített, bekerül az alaptörvénybe. (...) 

A végén majd nem marad más, mint hogy Európa számára zárt kapus meccsé válik, amit mi itthon játszunk. A pályánkról nem tilthatnak ki, de ránk nem néz senki. Vannak játékosok, akiknek ez az eszményi helyzet. A játéknak maga a halál.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frankfurt
2013. március 07. 14:32
Nem kell ezt úgy felfujni hiszen csak" játék a betükkel"!Ameddig külön volt,de mégis egybe az úgy volt demoratikus most meg háborodás ha nem az ö szájizük szerint müködik a"demokrácia"!Had ugassanak mást ugyse tudnak!Botrány meg nem lessz (vagy csak vihar egy pohár vizben!)mert azért ellentétben veletek nem vagyunk hülyék.
bogo
2013. március 07. 13:43
Sok okos.. Svédországban pl alkotmánybíróság sincs... mégsem pattog senki - az EU pláne nem! Mi a gond?
tarackos
2013. március 07. 13:28
"Magyarország zárt kapuk mögött" Úgy tűnik a narancsos ügynök-párt elődei mintáját követve leginkább vasfüggönyt szeretne. ld. röghözkötés...
kjkj945
2013. március 07. 12:50
http://www.mkab.hu/letoltesek/alkotmanybirosag_hatarozatai_2013_1.pdf
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!