A svéd modellt követjük

2013. február 01. 09:25

Annak a milliós tömegnek is vannak igényei és állampolgári alapjogai, akik nem bűzben, koszban, emberi ürülékben szeretnének eljutni például a metrómegállókig.

2013. február 01. 09:25
Tarlós István
Tarlós István
Népszava

„A férőhelyek számát tekintve az elmúlt két esztendőben nagyobb mértékű kapacitás bővítés és minőség fejlesztés történt az ellátásban, mint a megelőző nyolc évben.
Jelenleg Budapesten több mint ötezer férőhelyen biztosított az ellátás. A »Fűtött utca program« keretében 2011-2012-ben a Főváros 354 millió forintos ráfordítása és a Belügyminisztérium 500 milliós támogatása mellett négy új telephelyen kezdte meg működését (XI. Aszódi út, IV. Váci Út, I. Feszty Árpád utca, XIII. Szabolcs utca), közte egy egészségügyi központ, kereken 700 férőhellyel bővítve a kapacitást. Az ellátó helyeken - a korábbiaktól eltérően - megteremtettük a hajléktalanok biztonságát is, az élelmezés és egészségügyi ellátás mellett.

Az érthetetlenül bírált közmunka program keretében több száz hajléktalant foglalkoztatnak a Főváros Közszolgáltató cégei. Nem csak keresethez jutnak ezek az emberek, hanem könnyebbé válik a társadalomba való visszatalálásuk is.
Ezért várjuk el cserében - a »svéd modell«-hez hasonlóan - hogy a város funkcionális pontjait ne életvitelszerű lakásként használják. Annak a milliós tömegnek is vannak ugyanis igényei és állampolgári alapjogai, akik nem bűzben, koszban, emberi ürülékben szeretnének eljutni például a metró megállókig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sellafield1957
2013. február 01. 12:07
nemzetíszín sales, veres sales , ződ sales , naracssárga sales ...na milyen kell paraszt ? válasszál jó színű salest magadnak a kibaszott kufárdemokráciádban
sellafield1957
2013. február 01. 12:02
mert hogy mi a politikus, a demokráciában ezt a definicíót a piac dönti el: a politikus sales , a kapcsolattartó aki eladja a piac igényeit a társadalomnak, neked szükséged van paks ra öcsém , meg metróra 500 milliárdért stb sales vagy tarlós ugyanolyan szar kis sales mint demszky meg a többi
sellafield1957
2013. február 01. 11:39
mindenki tudja hogy az ingatlanpiacot kéne szabályozni, mert a piac nem vesz tudomást arról hogy az ingatlan nem csak birtokolható vagyontárgy amivel korlátlanul lehet kereskedni , hanem ... ott élnek az emberek , akik adott esetben nemcsak a keresőképesek , és piaci profit termelés számára értelmezhető létező tartományba esnek , hanem a csórók lecsúszottak , piások simán szerencsétlenek , betegek , vagy hülyék és ezek kombináció . ez a szabadjára eresztett korlátolt, kegyetlen és embertelen profit fasiszta piaci mentalitás -ami az ingatlanhoz csak egy szempont a kitermelhető profit logikájával közelít- termeli ki a hajéktalanokat, akik nyilván nem teljesen hajléktalanná válnak, hanem a magántulajdon tip hajlékból dobja ki őket a PIAC (amit az állam nem hajlandó szabályozni önös közösségi állami érdekei ellenére se , mert valójában nem képviseli a polgárait a mutyipatkányok ellenére ) ennek következménye : közterületen, erdőkben stb biztosítják a lakhatásukat, vagy állami pénzre terelve tengődnek ami megint közvagyon tip pótlakhatás , ahogy az utca is
Csigorin
2013. február 01. 11:23
" Annak a milliós tömegnek is vannak ugyanis igényei és állampolgári alapjogai, akik nem bűzben, koszban, emberi ürülékben szeretnének eljutni például a metró megállókig." Errol van szo. Onmagaban az hogy alszik egy padon vagy akar a metroban, nem zavarna, addig amig benne is van annyi empatia hogy nem budos, es nem vegzi oda a dolgat, hanem mondjuk elballag egy nyilvanos veceig, vagy legalabb egy faig valahova.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!