Szili: Nem kértem, hanem felajánlották a pozíciót

2013. február 27. 16:09

Szili Katalin szerint ha az LMP különböző ágai meg tudtak volna egyezni, ma is Jávor Benedek lehetne a fenntartható fejlődés bizottságának elnöki posztján.

2013. február 27. 16:09

Nem kértem a pozíciót, azt felajánlották, én pedig régóta foglalkozom vele, így igényt tarthatok rá – mondta Szili Katalin az ATV Startban annak kapcsán, hogy ő váltja Jávor Benedeket a fenntartható fejlődési bizottság elnöki posztján. Szili úgy véli, hogy a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsának tiszteletbeli elnökeként mindig is foglalkozott a kérdéssel, azzal pedig, hogy „milyen politikai aknamunkák hol zajlanak”, neki nem kell foglalkoznia. Ugyanakkor úgy véli, Jávor is alkalmas volt a pozícióra, és ha meg tudtak volna egyezni az LMP függetlenedett politikusai, akkor továbbra is ő maradhatott volna az elnök. A Szociális Unió elnöke úgy gondolja, hogy neki nem kell emiatt magyarázkodnia.

Szili szerint a Parlamenten kívüli civil szervezetekkel és pártokkal lesz a Szociális Unió a negyedik erő, egyúttal a harmadik pólus is. Az egykori MSZP-s politikusnő ezt azzal magyarázta, hogy ő nem tartja a Jobbikot önálló pólusnak, „bár a politikai palettán valamilyen erőt képviselnek”. Szili szerint ki kellene lépni a bipoláris rendszerből, hiszen „a magyar politikai paletta nem csak azokból áll, akik ma a neoliberális vagy a neokonzervatív oldalon állnak”. A Szociális Unió elnöke szerint 2014-ben olyan fordulatra lesz szükség, ami biztosítja, hogy „ne a reménytelenség libikókájában kelljen a magyar társadalomnak megtalálnia a politikai lehetőségeket”. Úgy gondolja, ehhez szükséges pártja is, melynek politikájában „jól érzékelhető a szociális elhivatottság és és az ökológiai fenntarthatósági kérdések”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2013. február 28. 14:23
"Nem kértem a pozíciót, azt felajánlották, én pedig régóta foglalkozom vele, így igényt tarthatok rá" Hát igen, minden politikus készen áll arra, hogy megmentse a hazát, főleg, ha még jól meg is fizetik érte.
tatka46
2013. február 28. 14:20
Szili elvtársnő mikor lép be a fideszbe?
tóth mária
2013. február 28. 09:35
Azért nem kellene hasraesni előtte, nem felejtjük el az ő 1 szavazatát, amely gyf-et még 4 évig regnálni hagyta!
Kronikas
2013. február 28. 08:33
újabb portéka a politika second hand piacán
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!