Ennyit a kapitalista programról

2013. február 26. 12:14

Egy kapitalista program nehezen nézhető ki egy olyan konglomerátumból, aminek bázisát a Milla és a 4k! Magyar Szolidaritás mozgalom alkotják.

2013. február 26. 12:14
stoic79
Liberatórium

„Valószínűleg több libertárius bizakodóan tekintett az Együtt2014-re, nevezetesen hogy végre egy párt, amiből kinézhető egy kapitalista program. Én személy szerint nem voltam ennyire bizakodó, na nem azért, mert akár végtelenül bölcs, akár végtelenül cinikus lennék, hanem egyszerűen több olyan jel volt, ami miatt ezt nem igazán tartottam valószínűnek.

- A Bajnai-mítosz: Ez a várakozás elsősorban Bajnai Gordon személyére irányult, akinek elég hatékony válságkezelése talán az államcsődtől mentette meg az országot. És itt van a kutya elásva, hogy a jelző a HATÉKONY, nem pedig a kapitalista. Bajnai Gordon egyszerűen kiigazításokat végzett a költségvetésben, nem pedig egy kapitalista programot hajtott végre. Bár ennek a válságkezelésnek voltak olyan elemei - pl. a 13. havi nyugdíj eltörlése -, amik a kiadáscsökkentés oldaláról közelítette meg a problémát, összességében tényleg csak válságkezelés volt, azaz nem hosszútávra tekintő, az államigazgatást megreformáló tevékenységről van szó. A Bajnai-mítosz - legalábbis libertárius szempontból - az, hogy a jó válságkezelő miniszterelnök egyben kapitalista programot szeretne megvalósítani.

- Protestpárt: Ezt nem kell ragozni, amikor Bajnai Gordon a színre lépett, nem azt mondta, hogy ez idő alatt kidolgozott egy olyan programot, aminek segítségével az ország gazdasága növekedési pályára állítható, hanem azt, hogy a jelenlegi kormány több dolgot rosszul csinál, ezért le kell váltani. Aki emlékszik a magyar politika néhány évére, annak egy ilyenfajta összefogás mindig is gyanúsnak kell, hogy legyen, ugyanis ez általában pont a »mi mit akarunk csinálni« kérdést söpri a szőnyeg alá. Ha más nem is, de a fidesz választási győzelme eszébe juthat erről az embernek, ők is ezzel nyertek. A további szerveződése az akkor még mozgalomnak - többi pártot és/vagy mozgalmat, egyesületet rávenni az összefogásra - pont ezt támasztja alá.

- Borzalmas tagság: Egy kapitalista program nehezen nézhető ki egy olyan konglomerátumból, aminek bázisát a Milla és a 4k! Magyar Szolidaritás mozgalom alkotják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!