Kitüntetett vádlott

2013. február 13. 07:29

Gergényinek amiatt kell felelnie, hogy a tévéostrom idején katasztrofális utasításokat adott – de leginkább nem adott semmit.

2013. február 13. 07:29
Pilhál Tamás
MNO

„Mondom, nincs ok a hurráhangulatra, mégis, ez a vádirat jóval több annál, mint amit ennyi idő távlatában remélni mertünk. Akárhogyan is, de a vádlottak padjára került a 2006. őszi rendőrterror »reklámarca«, a cinizmus élő szobra, Gergényi Péter, aki az azonosítók hiányát képes volt azzal magyarázni, hogy azok leestek. Ma már tudjuk, parancsnoki utasításra »estek le«. A később kitüntetett, balliberális oldalon körülajnározott volt budapesti főkapitánynak azonban nem emiatt kell felelnie, hanem mert a tévéostrom idején katasztrofális utasításokat adott – de leginkább nem adott semmit. Ha az ő szakértelmén múlik, több rendőr meghalt volna. Emlékezzünk csak a »merő véletlenségből« őrizetlenül hagyott fegyverekre, a pajzs és sisak nélküli pécsi irodistákra, akiknek a tévé bejáratát kellett védeniük, vagy a szomszédos utcában állig fölfegyverkezve várakozó, be nem vetett rohamrendőrökre. Hogy mindez csupán Gergényiék dilettantizmusának a gyümölcse volt, netán egy sanda forgatókönyv része, nem tudjuk. Félő, soha nem is tudjuk meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
motoros
2013. február 13. 12:11
Gergényinek semmi baja nem lesz. Ma 2013 at írunk.
6qwasyx
2013. február 13. 10:46
Gergényi egy nagy hibát elkövetett: nem verte teljesen szét a csürhét. Kardlappal, gumilövedékkel, kobrával. Majd megtanulja Orbán csürhéje, hol lakik a jóisten!
6qwasyx
2013. február 13. 10:30
Szerintem ez a pilhál egy barom!
yetee
2013. február 13. 10:17
"Gergényinek amiatt kell felelnie, hogy a tévéostrom idején katasztrofális utasításokat adott – de leginkább nem adott semmit." A t.cikkirónak pedig dönteni kéne:katasztrófális utasitások voltak,vagy nem voltak utasitások!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!