Tíz ok, amiért Matolcsy jó lenne jegybankelnöknek

2013. február 07. 09:58

Valahányszor a sajtó megpendíti Matolcsy esetleges MNB-elnökségét, a forint akkorát zuhan, mint ide Lacháza.

2013. február 07. 09:58
Nyüzsi
HVG

„Megpezsdülne a lakosság vérkeringése. Valahányszor a sajtó megpendíti Matolcsy esetleges MNB-elnökségét, a forint akkorát zuhan, mint ide Lacháza, ami igen pontos beárazási jelzés a piac részéről. Ugyanakkor nem elhanyagolható a népegészségügyi szempont: a kiszámíthatóság langyos állóvize ellustít, tévé előtti kényelmes mogyizásra szoktat, míg a valutánkért, lekötött betétünkért történő napi aggódás bizonyítottan használ a szívnek, a vérkeringésnek, a szerotonin- és endorfinszintnek, a tisztánlátásnak és az IQ-szintnek.

Nem offshore-lovag. Szem előtt tartva, hogy offshore-lovag a miniszterelnök határozott közlése szerint nem kerülhet ilyen felelős pozícióba, abból kell kiindulnunk, hogy Matolcsy György egyrészt nem az, másrészt ő maga, ha tudná is, hogyan kell vagyonokat Ciprusra kimenteni, soha nem élne ezzel a lehetőséggel. Ez jó hír, pláne, hogy az MNB-ben nem az ő pénze van.

Színes egyéniség, aki életet vinne egy szürke intézménybe. Olyan sokoldalú személyiség kerülhet felelős posztba, aki egyrészt hetente, darabonként 25 ezer forintért, képes angolul elolvasni egy könyvet, hogy arról beszámolva hitet tegyen saját gazdaságpolitikája mellett. Másrészt folyamatosan nyilatkozik különböző dolgokról, amelyek egy életre bevésődnek a nyilvánosság szóhasználatába, mémkészletébe (»piros pöttyök«, »simplicity«, »package, you know«).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. február 07. 15:17
Érdekes dilemma az is, hogy ki tekinthető olyan szakembernek, aki Jegybank-elnöknek való. Ki kéne már próbálni egy olyat is, aki "A"-tól "Z"-ig ismeri a jegybanki szakmát, ami lényegesen eltér a kereskedelmi banki szakmától. Lehet, hogy valamelyik MNB-s iroda mélyén van eltemetve az illető? Az utóbbi MNB elnökök egyike sem volt teli jegybanki tapasztalattal. /Trolloknak semmire sem válaszolok, ne erőlködjenek/.
OberEnnsinnen
2013. február 07. 14:37
HVG! Már csak egy esélyed maradt a túlélésre! Ha felveszed profilodba szexhirdetések közlését, 30%-kal csökkentett tarifával.
Soma
2013. február 07. 13:21
Még van jó pár nap, amíg a ballib-tábor pedzegetheti a témát, az euró -bubusok meg az ilyen cikkek után beindulnak. Mind a "befektetők", mind a ballib kizárólag Magyarország érdekében teszi, amit tesz. Mint azt már megszokhattuk.
Wendriner
2013. február 07. 12:14
Valahányszor a sajtó megpendíti Matolcsy esetleges MNB-elnökségét, a forint akkorát zuhan, mint ide Lacháza. Nem a sajtó , csak hvg szerű szennylapok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!