Mindent bele!

2013. február 09. 09:57

Nem csak az Alkotmánybíróság által megsemmisített átmeneti rendelkezéseket csempészik vissza immár az alaptörvénybe, hanem egy sor mást is, ami éppen eszükbe jutott.

2013. február 09. 09:57
Lengyel Tibor
Népszava

Ha pedig már Ipad-jük elé ültek az alkotmányírók, hozták a formát: nem csak az Alkotmánybíróság által megsemmisített átmeneti rendelkezéseket csempészik vissza immár az alaptövénybe, hanem egy sor mást is, ami éppen eszükbe jutott. A negyedik módosítással mintegy 25 oldalon át több tucat helyen írták át, illetve egészítették ki az alaptörvényt, ami azt jelenti, hogy az alig több, mint egy éve hatályos új magyar alkotmányt már most többször módosítjuk, mint ahányszor az amerikai alkotmányhoz kiegészítéseket fűztek az elmúlt 224 évben. Ott ráadásul csupán olyan apró-cseprő ügyekben nyúltak az alkotmányukhoz, mint a rabszolgaság eltörlése vagy a nők szavazati jogának megadása.

Érthető, hogy míg a kormány arról szónokol, hogy az utcán tüntető diákok nem értik az ő nemes szándékát, de azért tárgyalgat velük, nem verték nagydobra a fiúk, hogy az újonnan beemelt néhány passzus között elrejtették a röghöz kötést, amit szintén beemelnének az alaptörvénybe. Emellett a kereszténydemokrata lobbi is besírta magát az alaptörvénybe: a család nemzetfenntartó fontosságát és a férfi és nő közötti házasságot deklaráló szakasz kiegészül azzal, hogy a családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Vagyis élettársak, nem saját gyereket nevelők, most már alkotmányosan is tudjátok, hol a helyetek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. február 09. 18:47
Sajnálom, de nem veszed észre,a főszerkesztőd az orrodnál fogva vezet, kisfiam?
tarackos
2013. február 09. 18:09
Ebből is látszik, hogy ez nem a magyarok alkotmánya hanem egy pártalkotmány. Ezért a posztorbáni kormánynak ki kell tűznie a nemzet szégyenfalára!
Baal Shem Tov
2013. február 09. 15:14
Tibike! Már tudod fejből mondani? "Baruch ata adonaj elohejnu melech ha olam hamoci lechem min há árec Baruch ata adonaj elohejnu melech ha olam bore pri hagafen". Nos, akkor ezt gyakorold szombatra és ne a magyar közügyekkel foglalkozzál!
Alarik
2013. február 09. 13:09
Gondolod Lacikám, hogy az előbb nem jött át? Dehogynem, szóval feleslegesen kísérletezel :) Amúgy meg, minden amit szövegelsz csupán a fóbiád megnyilvánulása. Egyelek meg :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!