Kit fasisztázott le Alföldi Róbert?

2013. február 06. 11:00

Az összeállítást megnézve kitűnik: a színész-rendező nyilatkozata meg van vágva, és az ominózus mondat valódi szövegkörnyezete finoman szólva tisztázatlan.

2013. február 06. 11:00
L. Simon László
L. Simon László blogja

Már csak ezért is fogadtam megdöbbenéssel a tudósítást, amelynek alapján – ahogy a televízió honlapján közölt írott változat alapján is – egyértelműen úgy tűnik, Alföldi a magyar kormányt vagy a hazai jobboldal egészét fasisztázza le. Ez nyilván összhangban van a riport céljával, az összeállítást megnézve azonban kitűnik: a színész-rendező nyilatkozata meg van vágva, és az ominózus mondat (»De elnézést, fasisztákhoz én nem alkalmazkodom, akármi történik«) valódi szövegkörnyezete finoman szólva tisztázatlan.

Ez az alábbi kérdéseket veti fel: kit fasisztázott le Alföldi Róbert? A magyar kormányt és a Fideszt? Ha igen, ezt miért nem vállalja nyíltan a hazai nyilvánosság előtt? Vagy Alföldi valójában csak az ellene tüntető hazai szélsőjobbra értette ezt, de »véletlenül« úgy sikerült megvágni a felvételt, hogy a magyar viszonyokat nem ismerő német tévénéző ezt a kormányzó konzervatív oldal egészére értse? S ha ez utóbbi az igaz, vajon mennyire bizonyul hiteles hírforrásnak az így manipuláló csatorna? Kíváncsi lennék a válaszokra, bár az utolsó kérdés esetében ezt könnyen meg tudom előlegezni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2013. február 06. 19:03
A német sajtóban, úgy látszik terjedni kezd az a beállítás, hogy Hitler egyszerű fajankó volt, akit a gonosz Horthysta-Orbánista jobbiknácik rángattak bele néhány stiklibe -:)
Katzky Márton
2013. február 06. 17:29
Lassan nem marad más lehetőségünk, mint felvállalni a "náci" meg "fasiszta" jelzőket ezzel véve el ennek az arcátlan hazugságözönnek az élét .. Ha szerintük minden magyar fasiszta, akkor én is az vagyok ...
kjkj945
2013. február 06. 15:27
rob, de nem roy!!!
1120
2013. február 06. 14:08
"Kit fasisztázott le Alföldi Róbert?" Nyilván Mussolinit... (Rövidebben: leszarom.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!