A miniszterelnök embere

2013. február 04. 13:40

A miniszterelnök is olyan habitusú ember, aki nem napi ügyekre szeret válaszolni, hanem a stratégiáról szeret beszélgetni. Interjú.

2013. február 04. 13:40
Kiss Gábor István
Onleány Társasblog

„Péntekenként Rád esnek a miniszterelnöki beszélgetések.

A miniszterelnöki interjúknak hagyománya van a Kossuth Rádióban, a felkérés is állandó. Véletlenül jött ki úgy a lépés, hogy ezeket a beszélgetéseket én csinálom.

Nem nagy teher ez?

Én élvezem ezeket az interjúkat. Tizenhét hónapja a hivatalban lévő miniszterelnök minden alkalommal bejön reggel a műsorba, élőben válaszol a kérdésekre. Ez ritka dolog, korábban inkább felvételről mentek a miniszterelnöki beszélgetések, megvágott anyagok voltak. Ez egy kivételes riporteri helyzet. Többet is dolgozom vele, mint bármely másik interjúval, hosszasabban készülök fel. A téma pedig rengeteg. Itt arra kell, figyeljek, hogy a beszélgetés a kormány stratégiájáról adjon képet. A miniszterelnök is olyan habitusú ember, aki nem napi ügyekre szeret válaszolni, hanem a stratégiáról szeret beszélgetni, de egy ilyen kétheti sorozatnak nem is feltétlen hírértékben kell erősnek lennie, hanem a fő irányokat kell bemutatnia.

Milyen a kapcsolatod Orbán Viktor miniszterelnökkel?

Nincs különösebb nexusunk. Két perccel korábban esik be a stúdióba, s a vége után rohan is tovább. Ráadásul a beszélgetés után nálunk is jönnek a közlekedési információk. Mindent, amit kérdezni szeretnék, azt bekapcsolt mikrofon mellet, a hallgatók előtt kérdezem.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ald0 Raine hadnagy
2013. február 06. 10:09
" Itt arra kell, figyeljek, hogy a beszélgetés a kormány stratégiájáról adjon képet." Tehát gyakorlatilag nem az az érdekes, hogy megválaszolja az embereket érdeklő kérdéseket, hanem eleve a kormánypropagandához szerkesztett kérdések hangoznak csak el. És ebben az a szép, hogy az az Orbánseggnyaló ezt így be is vallja. "A miniszterelnök is olyan habitusú ember, aki nem napi ügyekre szeret válaszolni, " Nem úgy kéne hogy működjön, hogy a felmerülő és feltett kérdésekre válaszol? Az ugyanis érdektelen, hogy mit szeret...otthon szeretgesse a feleségét. Ha meg nem szeretne válaszolni, nem kötelező a rádióban beszélgetni.
states
2013. február 06. 10:08
Igen, ez kínos, nem illik a sajtószabadság sárba tiprójának előregyártott balliberális képébe.
slomovicz
2013. február 06. 10:08
Hallatlan! Mijazhogy ? Ez úgy helyes szoci módra, hogy miközben a D 209 - es Kubában issza a fincsi koktélokat, "élőben" leadják a szilvesztei interjút. Amikor valaki megkérdezte, hogy ez mégis hogy van? A válasz az volt- "Mijazhogy, nagyonis." Eezktől szabadított meg a Jóisten. Reméljük - végleg. :-)
dávid
2013. február 06. 10:08
minden bizonnyal tudja, hogy akkor hamarosan nem lesz a vendége. hát ilyen ez a sóbiznisz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!