Nincsen hangotok

2013. február 28. 19:42

Úgy tűnik Skrillex, de még Fluor Tomi is százszor több fiatalt mozgat meg, mint a saját sorsuk.

2013. február 28. 19:42
Fábián Tamás
Komment, .hu

Viszont nemcsak az (volt) a tét, hogy mi lesz húsz év múlva, hanem az, hogy mi lesz hét hónap múlva. Holnap lezárul a felvételi jelentkezés, a diákok meg tátják a szájukat. Mintha nekik mindegy lenne, mi lesz. Vagy, rosszabb esetben, tökéletesen megfelel nekik az a trágyadomb, amibe a Fidesz-KDNP megreformált felső- és közoktatás címszóval be akarja zárni őket.

A nép nyelvén úgy is Moszkva tér marad a Moszkva tér, de az oktatás szétverése súlyosabb ügy, ez esetben a mesevilág és valóság nem fér meg egymás mellett békében. Mégis úgy tűnik, hogy a fiatalokat akkora bódulatban tartja Guetta, hogy képesek fittyet hányni arra, hogy vagy röghöz kötik őket, vagy durván eladósodhatnak, akinek meg ez nem tetszik, hagyja el a családját és barátait, és érezze remekül magát a londoni magyarok klubjában, Kiss Ádámot hallgatva.

A fiatalság hullamerevségére nem látok más magyarázatot, minthogy ketamint kevertek az iskolák ivóvízébe. Új alkotmány ide, magánnyugdíj-pénztári reform oda, székely zászló a Parlamentre vissza, Matolcsy az MNB-be előre: ha ezt meg lehet csinálni a magyar emberekkel és fiatalokkal, akkor mindent meg lehet. És meg is érdemlik. Nem csoda, hogy Orbán Viktor nem tudja komolyan venni a diákságot, ugyanis nincsen hangjuk, nincsen hangjuk, pedig hányszor voltak már túl hangosak a szomszéd szerint.

Remélem, hogy kitör a forradalom, ha az idén valamiért elmaradna a Volt fesztivál.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sááá
2013. március 01. 09:57
Hááááátemeg kiafaszom vagy?
sááá
2013. március 01. 09:49
Hááááátemeg kiafaszom vagy?
OmegaMale
2013. március 01. 09:06
Így van bazmeg, mindeki egy nagy kalap szar aki beáll a sorba és teszi a rá kirótt feladatot, nem fekszik el a földön vinnyogva. Mert aki nem kimegy tüntetni, meg lázadni, hanem csak csendben húzza a gályán az evezőt, az csak valami csicska lehet. És aki MEG AKAR DOLGOZNI a sikerért, az már mekkora lúzer... Komolyan mondom, egy nap lenne, hogy *csend* lenne... Ezt a kolhozparaszt mentalitást sikerült at '50-es évekből megörökölni. Üvölteni, rombolni, aztán új ellenségképet keresni és tovább üvölteni, rombolni.
Senye Péter
2013. március 01. 08:29
Abból nem lesz forradalom, ha a fiataloknak komolyabban kell venni a munkát és a tanulást. "...nép nyelvén úgy is Moszkva tér marad" - a nép nyelvén az 'Kalef' volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!