„Százötven blogger, újságíró, kereskedő, oktató és sommelier mellett engem is megkeresett a Vinoport a Furmint Február kapcsán, hogy írjam meg számukra az általam valaha kóstolt három legemlékezetesebb száraz/félszáraz furmintot - a kikötés csak annyi, hogy palackozott tétel legyen, tehát hordóminta semmiképpen, de kereskedelmi forgalomba nem feltétlenül kellett kerülnie a bornak. Talán másoknak is érdekes lehet a válaszom, ezért itt van:
+ Bott Pince Csontos-dűlő furmint 2009
Igazából a pince összes borát írhatnám ide, ahogyan Berecz Stephanie furmintjait is, de muszáj volt kiválasztanom egyet, és az ez lett. Nagy élmény.
+ Somlói Apátsági Pincészet furmint 2010
Nem feltétlenül az a stílus, amit én kedvelek és keresek, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy el lehetne menni mellette szó nélkül. Nem is megyek.
+ Kovács Zoltán Nyergesek-dűlő furmint 2011
Nyilván nem ez a tétel fog nyerni, de fontosnak tartottam megemlíteni. A bor a Disznókő főborászának saját, családi használatra készült bora a tállyai Nyergesek-dűlőből. Eddig egyedül 2011-ben készített a területről bort, mert ezt az évet ítélte csak megfelelőnek hozzá. Mérföldkőnek érzem a tállyai borban.”