Éhségmenet 2.

2013. február 12. 14:01

Amúgy a kormány tizenhétmillió forint adósságát vállalta át Sonkádnak. Ezzel is tanúbizonyságot téve arról, hogy magára hagyta a falut.

2013. február 12. 14:01
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Sonkád olyan nehéz helyzetben van, hogy a Népszava egyenesen gyűjtést rendezett a falunak, mondván, »az állam lemondott a településről«. A nehéz helyzetben lévő falu azért annyira összeszedte magát, hogy az önkormányzat buszával szállítsa Budapestre a kormányellenes tüntetőket. A busz forgalmi rendszáma KSZ-402, ráadásul ez a busz a település 2007-ben elnyert gyermekszállító busza. Kíváncsi vagyok, hogy tegnap a gyerekeket mivel szállították az iskolába. De van ennél érdekesebb hír is! Például az, hogy a 2011-ben igényelt és megkapott élelmiszersegélyt az önkormányzat a mai napig nem osztotta ki, az élelmiszer az ifjúsági házban áll azóta is. Viszont 2012-ben Sonkád önkormányzata már egyáltalán nem is igényelt semmiféle segélyt. Tűzifát például azért nem, mert »keveset adnak, és problémás kiosztani«. A Sonkádot körülvevő összes település pályázott viszont mikrobuszra, és kivétel nélkül mindegyik nyert is. Az önkormányzati mikrobuszokkal szállítják az embereket kórházba, gyógyszertárba, ezekkel intézik az emberek ügyes-bajos dolgait. Sonkád viszont nem pályázott mikrobuszra. Sonkád egy Skoda Octaviát lízingel, és nem fogják elhinni, de ezzel a Skodával a polgármester közlekedik. Hiszen annyira nehéz helyzetben van a település, hogy nincs szüksége mikrobuszra, csak egy Skodára, abba viszont – lássuk be! – tényleg csak a polgármester fér bele.

Amúgy a kormány tizenhétmillió forint adósságát vállalta át Sonkádnak. Ezzel is tanúbizonyságot téve arról, hogy magára hagyta a falut.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2013. február 12. 19:09
Hát itt is olyan a színvonal, mint az éhségmenetben. Mindjárt itt lesz a vöröskalapácsos ember (a'la 1919) és közénkvág. Most ez vagy nagyon felbátorítja az egyharmadot, vagy nagyon megfélemlíti a 2/3-ot. És még az is Fidesz-szavazó lesz, aki eddig idegenkedett tőlük. De ezek a vöröslóf@zos prolik valóban végleg lejáratják a Pityinger-pártot.
sasadi
2013. február 12. 17:33
Olyan egyszerű a dolog. Egy ballib tényfeltáró újságíró utazzon el Sonkádra és bozonyítsa be, hogy amit Bayer írt annak a fele sem igaz, sőt az ellenkezője. Demokráciában ennek így kéne működni. Nem pedig nulla tudással és információval ájvékolni, és gyalázni azt az embert aki utána néz a dolgoknak.
küllő
2013. február 12. 17:28
Van egy másik menet is, ezt Békemenetnek hívják, ők busszal és személyautókkal meneteltek legutóbb Gyulára, merthogy a Békemenet csak rövidtávon gyalogmenet. Megnéztem volna, hogy hányan lettek volna Gyulán, ha nekik is gyalog kell felkeresni a szép kis várost, mert éppen ott kell megvédeni a Vezért, akihez nemtelen támadók egy petíciót akartak eljuttatni, megsértve ezzel szentséges auráját. Csupa-csupa jóllakott – mint Szanyi Tibor közérthetően rámutatott - internacionalista napközis ment át a Vezér körül sündisznóállásba. Annyi volt komcsi volt közöttük, hogy akár a Téli Palota ellen is rohamra indulhattak volna, de szerencsére nem volt szükség rájuk, mert beszari vezérük elrendelte, hogy a TEK másfél kilométeres körzetben zárja le a frakcióülés helyszínét,. Még a légtérbe berepülő libákra is felemelték Kecskemétről a Gripeneket, nehogy megmerényeljék a Nemzet Első Emberét (vagy utolsó trógerét?) Volt aztán a közelmúltban egy harmadik menet is, neonácik meneteltek, alakzatban, zászlókkal. Mint az újságok megírták, a rendőrség nem zavarta meg a rendezvényt, ami nagyon derék dolog, meg is szoktuk már, értjük is, hiszen mit várjunk egy budapesti rendőrtől, mikor a kormánypolitika minden nap minden megnyilvánulásával azt sugallja, hogy hagyni kell ezeket a derék embereket masírozni, aztán majd az első pogrom után eldöntjük, hogy mi legyen velük. Addig meg még jól jöhetnek alkalomadtán, mint ahogy a televízió-székház felgyújtásánál is kapóra jöttek anno. Orbán tudja mi a hála: stadionok, meg szabad menetelés.
silvester
2013. február 12. 17:10
A mai nap már megírtam és az apeh figyelmébe ajánlottam az éhezők vizsgálatát-vagyonosodás-,mert sejtettem,sőt betathomeon fogadást is kötöttem volna arra,hogy ezek a csontsoványnak látjuk,de 100-on felül élő súlyban lévő éhezők,zabáltak,zabálnak nem is akármit.Undorító egy népség.Ja és a tisztelt rendőrség miként tűrhette el az autóút szélén a gyalogos közlekedést.Ha jól ismerem a Kreszt ott nem gyalogolhattak volna!-de lehet,hogy tévedek és rosszul ismerem a közlekedési szabályokat-de mentségemre 47 éve vizsgáztam és már jó ideje nem gyakorolom a gjármű vezetést,nincs pénzem gk.fenntartására.Azt az öszeget ami igy megmarad értelmesebb dolgokra fordítom.Fát veszek,hogy fűteni tudjak-támogatás erre one size.egyenlőség e-tekintetben nuku.Ja és nem ajvékolok.CSAK A FIDESZ akkor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!