Udvari bolondnak jó lesz

2013. február 20. 14:31

Ha van egy ilyen lista, amit a HÖK Jobbikhoz köthető tagjai írnak, annak pont így kell kinéznie.

2013. február 20. 14:31
Alternatíva szerkesztőség
Alternatíva

„Milyen jó lenne elhinni Silhavy Máténak, hogy a gonoszok hamisították bele a gólyatáborba jelentkező hallgatókról készült listába például azt, hogy valakinek »csúnya zsidó feje van«, vagy esetleg azt, hogy »adom a csajt, jó teste van, de semmi egyéb«, esetleg azt, hogy »biztos, hogy ratyi«. Milyen jó lenne, ha el lehetne ezt hinni, ha megnyugodhatnánk, hogy az ELTE-BTK Hallgatói Önkormányzatának egyes tagjai nem végtelenül buták, rasszisták, hímsoviniszták és antiszemiták.

Jó lenne elhinni. Az ATV oldalán megjelent lista viszont pont olyan, amilyennek elképzelhetnénk egy ilyen dokumentumot, tehát vagy nagyon ügyes hamisítványról van szó, vagy ez a pőre valóság. Az első probléma persze az, hogy eszünkbe sem jutna elképzelni egy ilyen listát. Ilyen listákat normális emberek, normális országban, normális egyetemeken nem készítenek. De ha van egy ilyen lista, amit a HÖK Jobbikhoz köthető tagjai írnak, annak pont így kell kinéznie. Ki cigány? Ki zsidó? Ki libsi? Ki az, aki nem illik bele a radikális magyar ifjúság elképzelt ideális emberképébe?

A rendes bölcsészfiú nem zsidó, nem cigány, viszont néptáncol, hisz Magyarország feltámadásában és tud pörögni. A rendes bölcsészlánynak pedig jó teste van, legalább annyira, hogy a Pistának tetsszen, más tulajdonsággal nem muszáj rendelkeznie. A megjegyzésekből kirajzolódó világkép talán még jobban elszomorítja az embert, mint az egyetemfoglaló, újbalos, ’68-as lelkesedés, ami a HaHát jellemzi. Ilyenné nevelte a rendszerváltozás utáni húsz év az ifjúságának egy részét, ráadásul az értelmiséginek készülőket: cigányozó, zsidózó aljanéppé, akiknek az egyetlen szempont egy nővel kapcsolatban, hogy milyen a teste; akiknél a jófejség egyik legfőbb mércéje, hogy mennyit tud valaki inni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wandakutya
2013. február 21. 00:11
"Az ATV oldalán megjelent lista viszont pont olyan, amilyennek elképzelhetnénk egy ilyen dokumentumot" Talán mert megrendelésre készült pont ilyennek. :))))) De azért az előítéletesség, amit oly nagyon kárhoztat a kicsike másban, benne magában is erősen megvagyon. Pont olyan... :)))
USsange
2013. február 20. 17:51
Most már értem, hogy a Jobbik miért igyekezett elítélni az elsők között a listát. Nem értettem mi ez a nagy elhatárolódási igyekezet, pont a Jobbiktól. Egyébként szerintem viccnek jó ez a lista, de semmi több. Sok hülye a facebookon folytat társadalmi életet, hát ne csodálkozzon, hogy akárkinek eszébe jut unalmas egyetemi büfészakán ezzel ökörködni.
kjkj945
2013. február 20. 17:12
Minden listát nyilvánosságra!!! A parlamentit is!!!!
johnnyrotten
2013. február 20. 17:00
Az a taplóság, a szerző tudni véli, hogy "pont így kell kinéznie egy jobbikos listának". Amivel ugyebár az általuk oly' nagymértékben ostorozott előítéletességet valósítják meg. Ilyenkor mindig kibújik a szög a zsákból: hiányzik belőlük a valódi nyitottság,a tolerancia és az előítélet-mentesség, de nagyon! AZ egész listás sztoriól bűzlik, hogy provokáció. Mennyire életszerű egy ilyen lista készítése? És mi célból készít valaki ilyet? Kinek? Olvasgatják együtt? És ha már van, mire lehet használni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!