Rézfán fütyülő rézangyal

2013. január 16. 14:32

Ez a bűnözés legkártékonyabb, legostobább módja.

2013. január 16. 14:32
Uj Péter
Népszabadság

„Maradnék most egy régebbi és igen sikeres bűncselekménytípusnál, mert abban már most is világklasszisok vagyunk, de még mindig látok benne fantáziát, tartalékot és satöbbit, cigányozni meg arra is nagyon jól lehet (egy egész országnak lopta el Járóka Antal a mobiltelefonját): ez a színesfém-kereskedés. Húsz éve szórakoztatjuk vele magunkat, óriási buli. Milliárdos berendezések színesfém alkatrészeit lopkodja az ország lakosságának egy részhalmaza lelkesen, és adja tovább egy másik részhalmazának, amelyik meg kereskedik vele, a többi meg nézi bután, és fizeti a milliárdos károkat, amiket néhány százezer forint reményében okoznak. A rendőrség, az igazságszolgáltatás, mindenki tehetetlen. A jogalkotó főleg. Nincsen ilyesmire fölkészülve.

Pedig legalább átképeztethetnék a bűnözőket valami más bűncselekményre, akár súlyosabbra, mert akkor is jobban járnánk, hogyha mondjuk bankot rabolnának; ez a bűnözés legkártékonyabb, legostobább módja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2013. január 16. 19:18
Hát, barátom, maga aztán iszonyatos kőszívű! Elvárja, hogy markát törje a sok bezárt rézbőrű, holott nekik pihenni kell,zsandár bökte hátukat, kicsi lelkük is reszketett, hol húzzák meg magukat. Mégis nyakon csípte őket a bősz fogdmeg, sejehaj! Munkába az ilyen ipse ide(je)korán belehal. A zárójel a ritmusibát jelzi.:))
várúr
2013. január 16. 17:15
A rezesek nem rézbőrüek, hanem bennszülött brazilok. Róluk is írhatna pár sort Bayer. Gondolom, egy ellopott HÉV-vezeték alatt tüntetne ellene Furcsány, nyakában táblával: én is rezes vagyok!
gross
2013. január 16. 16:48
Ez tipkusan az a helyzet, amikor leglábbis megfontolható, az iparágat (ha kártérítéssel is, de) teljesen államosítsuk.
OberEnnsinnen
2013. január 16. 16:43
"Milliárdos berendezések színesfém alkatrészeit lopkodja az ország lakosságának egy részhalmaza lelkesen, és adja tovább egy másik részhalmazának, amelyik meg kereskedik vele, a többi meg nézi bután, és fizeti a milliárdos károkat, amiket néhány százezer forint reményében okoznak. Pedig legalább átképeztethetnék a bűnözőket valami más bűncselekményre, akár súlyosabbra, mert akkor is jobban járnánk, hogyha mondjuk bankot rabolnának; ez a bűnözés legkártékonyabb, legostobább módja." No, no Uj Péter, azt a rézfánfütyülő rézangyalát! Az ÖTVENKÉT EZER MILLIÁRD-os offshorozásról, amivel Magyarországot megkárosították a jó elvtárs-uraink (nacsalnyik-bizniszeseink) úgy látszik megfeledkeztél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!