A magyar filmgyártás két éve áll

2013. január 31. 16:39

NINCS MIT VETÍTENÜNK! NINCS MINEK ÖRÜLNÜNK!

2013. január 31. 16:39
Tarr Béla
Élet és Irodalom

Tisztelt Kollégák!

Kedves Barátaim!

A Magyar Filmművészek Szövetsége a soron következő 44. Magyar Filmszemle helyett rendkívüli és nyilvános közgyűlést tart február 2-án az Uránia mozi nagytermében.
Higgyétek el, hogy szívesebben rendeznénk meg a szokásos februári szemlét, szívesebben vetítenénk filmeket, szívesebben beszélgetnénk róluk és szívesebben örülnénk az eredményeinknek. Mert a februári Filmszemle mindig a magyar film ünnepe volt. Az idei az első év, amelyben nem tudjuk megrendezni.

NINCS MIT VETÍTENÜNK! NINCS MINEK ÖRÜLNÜNK! A magyar filmgyártás két éve áll, kiváló kollégáink munka nélkül maradtak, és egyre reménytelenebb élethelyzetekbe, gyakorlatilag az éhhalál szélére kerültek. A magyar filmgyártás nemcsak a nemzet kultúráját reprezentáló művészeti ág, hanem egyben egy iparág is, amelyben több száz családos ember dolgozott, munkája révén biztosítva családja megélhetését. Mára ez az iparág felmorzsolódott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. március 26. 21:23
Bélám!Tudod mi az hogy producer?Náluk reklamálj.Tele van a tökünk a mindenféle kamu díjaitokkal amikor itthon meg a jegyszedő néni fizetése sem jön ki a bevételből.
geraz51
2013. március 26. 21:23
Az edukált szó használata bizonyos felsőbbrendűségre utal részedről,ami helytelen és a szó használata is helytelen.Sem nevelni sem oktatni nem fogom magam.Vigyázz a félműveltség rosszabb mint a butaság.
Next adósság
2013. február 23. 22:42
Bélus a Torinói ló után csinálhatnál egy filmet a Panamai ló-f@sz cimmel. Ami Bokros életét dolgozná fel egy 12 órás művész filmen, tódulnának a nyugdíjasok. Hümm!
slomovicz
2013. február 04. 23:33
Ma volt alkalmam az osztrák TV-ben a 3sat "Kulturzeit" című neoliberális véleményterrormüsorban Tarr Bélát is panaszkodni- Nem értékeli a magyar közönség a "Torinói Ló" című csudálatos filmet. Bélusom, nácik ezek- nincs mese- irány Kanada- elfogytak a milliárdok. :-) Tarr Béla mellett, derekasan Nácizott még Konrád György, Alföldi Róbert, akitől a műsorban tudtam meg hogy Ötet :-) szó szerint elzavarták- de Ö nem tárgyal nácikkal. Meglesz az a kétharmad 2014-ben is. Ballibek- csak igy tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!