Eddig minek volt LMP?

2013. január 28. 08:42

Az LMP sztorijában nem az a furcsa, hogy szétesett, hanem hogy egyáltalán egyben tudott maradni eddig.

2013. január 28. 08:42
Szily László
Szily László
Cink

Bár a nyilvános tippelésen csak rajtaveszteni lehet, szerintem mindkét LMP-utód nyom nélkül fog eltűnni a magyar politikából, legkésőbb a következő választásokon. Még az értelmezhetőbb társaság is, amelyik LMP néven folytatja, csak azért értelmezhetőbb, mert legalább nem hajlandó lepaktálni az ellenzék nyomasztó, MSZP-gyökerű szeletével. Ez említésre sem méltó minimum lenne bármilyen magára adó párttól, nemhogy olyantól, amelyiknek Lehet Más a Politika a neve. De még az ő elnökük is olyanokat mondott a szakítás utáni tájékoztatón, hogy az új programjuk arra is válaszol majd, hogy »egy sikeres ökopolitikával hogyan lehet szembeszállni a nagytőkével«.

Az egyelőre név nélküli szakadárok pedig egyszerűen megfejthetetlenek. Képtelen vagyok ugyanis felfogni, hogy - Fidesz ide vagy oda - relatíve fiatal, nyelveket beszélő, magánemberként kedves és értelmes, idegen országokban is járt emberekre hogyan gyakorolhat bármiféle vonzerőt az MSZP vagy régi szövetségese, Bajnai Gordon. Nemhogy akkorát, hogy ezek miatt az ásatag kommerek miatt szétverjék a totális félreértésre épülő, de a maga bizarr módján mégis elműködő pártjukat. Azt a pártot, ami kizárólag azért létezett eddig, mert nem volt tagja semmilyen MSZP-s vagy bajnaista összefogásnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abcd
2013. január 28. 14:30
Szily egy dolgot tisztán lát, azt amit az ország kb 65-70 százaléka, az ellenzéknél, úgy, ahogy van valami nincs rendben. Pontosan az nincs rendben, amit -bini- olyan szájbarágósan próbál elmagyarázni, hogy ti. a politika az tudomány, amit tanulni kell. Szily sem mondta, ki de mindenki tudja , Magyarországon mit jelent az urbánus, meg értelmiségi párt. Elég szánalmas, ahogy ez a mindenre alkalmatlan, többszörösen leszerepelt formáció vergődik a felszínen maradásért. Egymást marva , civakodva osztódással szaporodnak, majd ugyan ők idióta szövettségeket kötnek egymással. Miközben egyre szűkül a tömegbázisuk, annál primitívebbek és kártékonyabbak. A Schiffer féle LMP ebből a mocsárból próbálna kitörni, de méd ő maga sem tudja kinek a sgítségét merje elfogadni, és ha esetleg kikerül, milyen tűz melegénél szárítkozzon. Az biztos, aki tehát urbánus, értelmiségi pártban gondolkozik, az nyiltan felvállalja politikai, alkalmatlanságát, idiótizmusát.
tarackos
2013. január 28. 12:58
"emberekre hogyan gyakorolhat bármiféle vonzerőt az MSZP vagy régi szövetségese, Bajnai Gordon" Nem ő gyakorol hatást hanem a baltás. Annyira taszítja őket hogy ezzel a vörösök karjaiba löki őket. A kérdést amúgy te sem fogod megúszni ha szavazni fogsz. Baltások vs ballib. Sajnos nem lett harmadik pólus.
Claypool
2013. január 28. 12:52
Szily mióta elhagyta az indexet, kezd magára találni!
mary
2013. január 28. 12:42
Szakadjatok szét, már előre verekednek a hatalomba kerülésért.Csalódni fognak remélem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!