Benzint locsolnak

2013. január 14. 16:43

A hülyeség egy szikrája is végzetes lehet.

2013. január 14. 16:43
Nagy N. Péter
Népszabadság

„Polgár Tamás Tomcat néven vezetett blogjában egy verekedésre reflektálva arra szólította fel olvasóit, hogy azonmód álljanak össze, biztosan fognak találni a közelükben »drapp« társaságot: verjék szét őket.

Ez az Alkotmánybíróság által alapul vett társadalmi állapotban tényleg nem lenne más, mint cigányellenes hőzöngés, amivel kellemetlen találkozni, de nem forgatja fel a gyomrot jobban, mint tizenkét másik. Ha egy bíró – néhány napja ítélkezve – mégis az erőszak közvetlen és azonnali bekövetkeztének lehetőségét látta benne, akkor ez azt jelenti, hogy a közeget tartja különlegesen labilisnak.

Ahogy aligha lehetne valakit közveszélyokozásért elítélni, mert égő gyufákat szór a járdára, hogy pusztítsa a kártevőket, de nagyon más szemmel kellene ránéznünk, ha tudnánk, hogy előtte már mások, tőle akár függetlenül, fellocsolták benzinnel a kapualjakat, hogy a maguk módján fertőtlenítsenek. Ez esetben a hülyeség egy szikrája is végzetes lehet. Márpedig most locsolnak. Locsol Bayer és Gyöngyösi, de egyébként is, egész iparág fejlődött ki az istenkísértésre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. január 15. 11:55
A gyufa 2002 óta a ti kezetekben van,alig várjátok,hogy meggyújthassátok.
Agnieszka
2013. január 15. 08:18
Látható, h. a Bayer cikkből, ami részben az igazságot tartalmazza, részben Olaszliszka, Gadna, Makó, Pécs, Veszprém, Szigethalom után nagyonis érthető, az ellenérdekelt felek, mesterük, Werber által vezetve az utólsó csepp vélt politikai hasznot is igyekeznek kifacsarni. Agresszió itt csak az eltérő értékítéletű, normarendszerű kisebbségtől indulhat ki, az országnak mérhetetlen károkat okozva, a többségi társadalom nagyon toleráns, nagyon befogadó, nagyon reális gondolkodású, ez mindig is így volt, nem véletlen, hogy mekkora gazdasági és életüket joggal féltő menekült csoportok tudtak itt letelepedni és egzisztenciát teremteni. A benzint azok locsolják, akik ebből politikai hasznot remélve, a kisebbségi társadalom részére nem a gyors felzárkózást tanácsolják, ami legegyszerűbben a gyermekek tanulásra késztetésében és egyben annyi gyermek vállalásában kéne megnyilvánuljon, amennyit minimális segélyt igénybe véve nemcsak felnevelni, de legalább a szakmunkás bizonyítványig el tudnának segíteni.Nem mentség a tudatlanság egy olyan országban, ahol az alapfokú oktatás ingyenes és a legszegényebbeket ingyen tankönyvvel, ingyen ebéddel segítik. A lázítók rendre szemérmesen elhallgatják, h. a szakmunkások közmunka bére jóval magasabb. Ezzel együtt. ahogy eddig, ezután sem lesz robbanás, csak könnyebb lesz a kisebbségieknek a strapás tanulás, alkalmazkodás, kevesebb gyermekkel sok segélyről lemondás helyett folytatni a régi módit, mert lám, az ország másik elitje szabályosan adja alájuk a lovat, szemben a szemét többségi társadalom értékrendjével. Amikor ekkora a baj és ennyi tragédia nehezíti az együttélést, egy normális többségi társadalom összezár, abban a biztos tudataban, hogy azzal, ami a kisebbségi társadalom nagy része értékrendjének tűnik, nem lehet együttélni, s várni a csodát, h. mindezt megoldja az idő. Nagyon sürgős és fájdalmas átalakításra lenne szükség a gyámügy hatásköre, jogosítványai terén, ha minden szülő biztos lehetne abban, h. nem megfelelően tartott, nevelt gyermekétől a vele káró segéllyel együtt biztosan és gyorsan búcsút mondhat, mert a gyermek egy megfelelő gyermekotthonba fog kerülni, az egy elég gyors ösztönzés lenne a változtatásokra. Ha viszont ez reménytelen, mert ebből lesz csak a belháború, akkor egy mély lélegzetet véve a cseh, szlovák példát kéne követni, akik a saját kisebbségüket leginkább költségkímélő módon elkülöníteni igyekeznek. Hol van a gyámügy fiatal roma leányok prostitúcióra adásakor? Sokkal intenzívebb gyámügyi, rendőrségi munkára lenne szükség, ami sajnos, sok pénzbe kerül.Viszont az sem megoldás, h. szinte minden hétre jut egy gyilkosság.Akik nagyon elítélik Bayert, nézzenek már körül, s kiderül, h. ezek tettese nem 10, de legalább 90%-ban a kisebbségi társadalomhoz tartozik, tehát egy biztos, nagy baj van és undorító a folyamatos lovagolás szöveg értelmezésen. Itt egy újságíró főleg egyet mondhat, igen, ez szörnyű és valamit kéne kezdeni, mert ez már nem a mindent elnézés, mindent megértés ideje.
Talibán
2013. január 14. 20:44
Nem a ti Ron Werberetek locsolgat itt, nagyonhülyegyerek?
GV0917
2013. január 14. 20:38
Nagy N.Péter elvtárs.Kicsoda maga?Hivatásos piromániás?Egy politikai ágens?Igen!Sőt egy érdekes hasonlatot találtam a"gyújtogató " és egy hirhedett attentátor között! Na mit gondolsz Nagy N.?Régen volt,de az is azt irta egy cédulára:"Ne féljetek,a benzin nem fogy el!"Igen ez volt Matuska Szilveszter. A ti Nemes Dezső elvtársatok akart egy magyar Vaan der Lubbe-találni,csak itt Göring helyett Gömbös szerepelt volna.Pontosan a ti archivumotokban akadtam rá.1962-ben három magas rangú rendőrrel nyomoztatott a legendák ügyében. Negativ eredménnyelTe viszont rosszkor szóltál,bár célotok a permanens felforgatás,ne reménykedj komolyabb ellenlépésre.Nem lesz rendkivüli állapot.Pedig ilyesmi után csorog a nyálatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!