Voksvadászat

2013. január 17. 07:23

Halkan kérdezem Földesi Norbert frakcióvezetőt, e bátor demokratát: az erdélyezés, netán a románozás mivel különbözik a zsidózástól vagy a cigányozástól?

2013. január 17. 07:23
Lukács Csaba
MNO

„Lássuk világosan a helyzetet: a kettős állampolgárság ellen kampányoló magyarországi párt vezetője leül tárgyalni a kettős állampolgárság ellen annak idején kézzel-lábbal tiltakozó Markó Bélával, hogy ha már így alakult a helyzet, a következő magyarországi választásokon az RMDSZ próbáljon minél több erdélyi magyar szavazót beterelni a szocialisták táborába. A sors különös fintora, hogy amikor ezek a derék emberek egymás hátát lapogatták Kolozsváron, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője arról tartott sajtótájékoztatót, hogy városában egyre nagyobb számban kapnak vezetői posztot Erdélyből áttelepült magyarok. Halkan kérdezem Földesi Norbert frakcióvezetőt, e bátor demokratát: az erdélyezés, netán a románozás mivel különbözik a zsidózástól vagy a cigányozástól? És mikor látjuk a volt miniszterelnököt, Gyurcsány Ferencet Én is erdélyi vagyok! táblával a nyakában?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kandeláber
2013. január 17. 10:15
Na, ez meg Erdélyben íródott: http://erdely.ma/magyarorszag.php?id=134109
imres
2013. január 17. 09:01
Az erdélyezés és a románozás a nemzeti egység jegyében fogant nemes gondolat. Gondolják az elvtársak. Ennek a 10 milliós nemzetnek nincs szüksége további 23 millió elmagyarosodott román szavazópolgárra, akik felzabálják a nyugdíjunkat, elfoglalják kórházi ágyainkat, orvosainkat rabszolgasorba kényszerítik állandó betegeskedéseikkel, elveszik a magyarok elől a munkahelyeket. Ugye ismerős, idióta elvtársak! Tegnap még ezeket az érveket nyomatta az MSZP. Megvilágosodtak az elvtársak. Nem. Nem elvi okokból. Náluk az elv ismeretlen fogalom.
blablabla
2013. január 17. 08:47
==a parlamentben nem is tudom, hogy vannak-e Vannak bizony, még szekusok is!!! Te nagyon tájékozatlan vagy. Tanuljál "s" aztán szólalj meg itt (is). Nem A székelyekkel, erdélyiekkel van baj, hanem közülük a sok bolsevikkal és szeku-ügynökkel. Sajnos a 'hazatelepültek' 3/4-e ilyen, a többi meg libernyák. Ez teljesen érthető, hiszen a rendes emberek szülőföldjükön maradtak-maradnak.
GV0917
2013. január 17. 08:44
A dolog nem ilyen egyszerű.Meg kell,hogy mondjam, gyökere az emberi butaság.Gyermekkorom óta tapasztalom,hogy elsősorban vidéken,de gondolom a fővárosban is nagyon szivesen akasztanak bár kire "ragadványnevet"A fővárosban talán azért nem terjed úgy,mert ott nem ismer mindenki -mindenkit!Akit érdekel,könyvtári irodalma van a ragadványneveknek.Gyerekes szokás,mert kinek nem volt -gúny,vagy beceneve a suliban,de felnőtteknél is gyakoribb,mimnt godolnók. Igy a szomszéd népeket is tót,oláh,rác,ruszin, muszka,sváb stb megnevezéssel illettük.Ez él ma is tovább! Vidéken a "felsőbb hatalom" emberei tudni vélik,hogy Orbán Viktor cigány,azt faktumnak hiszik és nem lehet belőle őket kiállitani.Sajnos sokszor volt már konfliktus abból,hogy egy elcsatolt országrészből betelepült emberre azt mondták,hogy román. Vagy ami még érdekesebb,a Kárpátaljáról hazatelepült embereket ma ukrán megnevezéssel emlitik.Holott pont a kárpátaljai szláv nyelvű emberek tiltakoznak ukrán voltuk ellen.Ők ruszinnak,vagy,ruténnak vallják magukat. Akkor ne haragudjanak meg ha egy modern szociáldemokrata imázst magára húzott utódpártot "lekommunistáznak",mert akár hogy vesszük a gyökereik alapján a nép talákóan fogalmaz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!