Keresztényüldöző lettem

2013. január 25. 19:43

Ha a KDNP a nemzetstratégiai fővadász különös diplomaírási szokásainak bírálatát keresztényüldözésnek állítja be, akkor én is csodának nevezhetek egy rejtélyes kontakthibát.

2013. január 25. 19:43
Farkasházy Tivadar
Farkasházy Tivadar
Népszava

Az Országgyűlés Emberi Jogi, Kisebbségi, Civil-és Vallásügyi Bizottságának Elnöke Úriemberségem, bátorságom statisztika kérdése, Lukács úr behúzott ellene egy-egy strigulát, nem tartozik ide, ezért nem hívom párbajra hajnalban a patakparton. A történet: két hete, csütörtökön az Egyenes beszédet néztem, Kálmán Olga első vendége, Hoffmann Rózsa elmondta, hogy az iskolák egyhetes államosítása sikertörténet. Vissza is csavartam - a UPC nézői ezt megtehetik -, mert nem hittem a fülemnek. Aztán Korózs Lajos, Kónya Péter, Szanyi Tibor, Kerék-Bárczy Szabolcs és Heltai László következett, s nekem mind az ötször közben megjelent Hoffmann Rózsa. Akinek digitális a tévéje, tudja, hogy időnként szétesik a kép, most is ezt történt, s szinte misztikus ragyogásként hatott, az államtitkár asszony mindig két-három másodpercig látszódott, majd Kónya, Szanyi, Korózs és a többiek folytatták. Mivel Mimi mellettem ült, kis esélye volt annak, hogy kettőnkön egyszerre vett erőt valami mágikus bódulat. Még különösebbnek tűnt, hogy sosem amikor Olgán volt a kép, hanem mindig a vendégek feje változott Rózsává. (...)

Az igazi, amiért Hoffmann Rózsa esetleges boldoggá avatásához szívesen hozzájárulok e megmagyarázhatatlan csodás jelenséggel, ami ugyan nem szükséges hozzá, de nem árt, az az, amikor Semjén Zsolt két disszertációja vitatásakor az első reakciója a KDNP ifjú államtitkárának és neofita szóvivőjüknek, pirospozsgás egykori kollégámnak a parlamentben az volt, hogy hazánkban keresztényüldözés folyik. Nahát e szóval kicsit óvatosabban bánnék, ahogy a zsidózás se zsidóüldözés. A Hócipő előző számában le is hoztuk Keresztelő Szent János, Szent Péter, Szent János, Pál apostol, Szent Bertalan, Szent Sebestyén, Szent Apollónia, Szent Kristóf, Szent Borbála, Szent Lőrinc, Szent Mór és a 6666 thébai katona, Szent Orsolya és a 11 ezer szűz, Gellért püspök, a 26 jezsuita és a 40 ezer japán megrázó történetét, róluk Makaóban hallottam először, mivel a kaszinók helyett a Szent Pál katedrálisban mentem, valamint Szent Bertalan éjszakáját, 16 festőóriás képével, mert ők igazi mártírok voltak, hozzájuk hasonlítani Semjén »meghurcoltatását« az igazán ízléstelen poén. 

Ergo, ha a KDNP a nemzetstratégiai fővadász különös diplomaírási szokásainak bírálatát keresztényüldözésnek állítja be, akkor én is csodának nevezhetek egy rejtélyes kontakthibát. Amúgy a flamand és itáliai festők rajongójaként nem vagyok teljesen hülye a szentek életében, persze csak az ismertebbekében, mert mára a boldogokkal együtt meghaladják a hatezret, mivel az utóbbi évtizedekben exponenciálisan növekednek, csak II. János Pál 1338 embert avatott boldoggá és 482-t szentté, ha sok százat töröltek is közülük, mert vagy a történetük vagy a létezésük nem bizonyított. A gyártandó kis Hoffmann Rózsa szobrokkal pedig azokra a giccsekre utaltam, amivel nemcsak az utcai árusok, de a hivatalos boltok is elárasztják a Vatikánt. Ha kell, mellékelek hozzá egy pápai sörnyitót.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2014. április 22. 11:42
Te figyelj Teddy!Nem vagy te már senki.Nem is voltál,remélem más is megmondta már.
Alarik
2013. június 27. 23:03
Nem vagy te Theodor keresztényüldöző, te csak egy egyszeri szekértoló vagy, semmi több.
heep
2013. június 27. 23:03
Makimajom, ha rám hallgatsz azt citálsz ide akit akarsz. De megjegyezném, hogy nem én mesélek Mimikéről a heti hetesben. Nem én próbálok népszerűséget és pénzt szerezni a feleségemből. És nem az én feleségem az aki ezért nem vág engem pofán. Szóval nagyon is helyénvaló Mimike kedves hogyléte felől érdeklődni.
triumph
2013. június 27. 23:02
ez a cikk annyira szar, hogy nem lehet belekötni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!