Semmilyen lelkiismereti elszámolnivalónk sincsen

2013. január 11. 14:30

A baloldal soha nem használta direkt politikai haszonszerzésre a nemzetet és a határon túli magyarokat, a jobboldal viszont rendszeresen. Interjú.

2013. január 11. 14:30
Braun Róbert
Heti Válasz Online

Mesterházy Attila tavaly október 23-án a Kossuth-címer, mint ellenállási szimbólum viselésére szólított fel, és akkor még azt mondta, ez lesz az MSZP regisztrációs kampányának jelképe is. Ez nem egy szimbólum kisajátítása?

A Kossuth-címer fontos jelkép, egyetértek az MSZP elnökével abban, hogy minél több embernek kellene viselnie, jelezve, hogy abban a köztársaságban hisz, amelyet a Fidesz kormányzása lényegében lebontott az elmúlt két évben. A lényeg még mindig az, hogy a baloldal soha nem használta direkt politikai haszonszerzésre a nemzetet és a határon túli magyarokat, a jobboldal viszont rendszeresen.

A kettős állampolgárságról szóló népszavazás eredeti jelszavainak szociális demagógiába fordítása, anyagi félelmek keltése a külhoni magyarokkal szemben, ez nem a nemzettel kapcsolatos érzelmek kihasználása? Vagy a »Magyarországot elárasztó 23 millió román munkavállaló« kampánya, amelyről azóta Debreczeni József is megírta, hogy tudatosan felépített, alaptalan hangulatkeltés volt?

Egy dolog valamit kampányszlogenként mondani, egészen más, ha valaki hittel és meggyőződéssel képviseli Tusnádfürdőtől egészen a parlamentig, hogy a baloldal rárontott a nemzetére, majd ebből alkotmányt, törvényeket és centrális erőteret csinál. Az egész ügy semmi másról sem szól, mint hogy a jobboldal címkézni akar és karanténba zárni.

Szerintem veszélyes olyan kategóriákkal dobálózni, hogy »a« jobboldal akar karanténba zárni...

Miért is? Érdekes, amikor a felvetés úgy hangzik el, hogy »a« baloldalnak elszámolnivalója van, akkor rendben van a kérdésfeltevés, ha pedig fordítva, akkor már rögtön veszélyes...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csaba Sz
2013. január 11. 23:09
2014-ben megkapja ez a mocskos bagázs az érdemjegyet. Ötös alatt lesz az biztos. Zombik, semmi több.
füst
2013. január 11. 23:02
Veszélyes ember! Lelkiismerete pedig nincs, ahogy az övéinek sem. Hazudni viszont tudnak.
Crüwel
2013. január 11. 20:59
Na ezt a cikket is elmentem vicces lesz majd a 2014-es kampány idején újra olvasni.
szabadhajdu
2013. január 11. 20:34
Hazudni azt tud. Hiába a családi gének már csak ilyenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!