Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Én, a troll

2012. december 12. 19:24

Én vallom, hogy a trollkodás jó dolog. Bizonyos határokat át nem lépve lehet beszélgetni, vitázni és érvelni a saját álláspont mellett, ami szintén csak előre visz.

2012. december 12. 19:24
Weszprémy Gábor
Campusonline
„Tehát ha egy ilyennel megosztott dologgal találkozok, rákeresek a Google-ban, és az esetek többségében azt kapom, hogy igazam van: hülyeség az egész. Na, ilyenkor bekapcsol a troll-mód és vagy linkkel, vagy szóbeli magyarázattal porig rombolom azt a bizonyos bejegyzést. Vagy legalábbis így képzelem el magam előtt, ahogy a füstölgő romok között az igazság zászlaját lengetve bevágtatok fehér paripámon az ostobaság (ismét) lerombolt erődjébe.

A másik, ami kiakaszt, az egy embercsoport, akik a puszta jóság mögött is összeesküvést látnak. Terjed a videó a rendőrről, aki cipőt adott a Blaha Lujza tér aluljáróban lévő mezítlábas hajléktalannak. Erre a nethuszárok mit tesznek? Másolónak (egy hasonló, de new york-i eseményre utalva) meg szánalmasnak nevezik… Én eddig olvastam a véleményeket, mert kiakasztott, hogy az emberségesség ezt hozza ki emberekből. Biztos, hogy sokan közülük trollkodnak (felismerem a fajtársaimat…), de vannak, akik komolyan gondolják, hogy ebben nincs megsüvegelendő, hogy egy rendőr cipőt ad a hajléktalannak. Anélkül, hogy a nagyon elcsépelt és szintén ostoba szólamokat pengetném (pl. »jaj, hát ilyen a magyar«), inkább arra hívnám fel a figyelmet (ami megint nem lesz nagy újdonság), hogy egyrészt ennyire nincs tekintélye egy rendőrnek, hogy amellett, hogy alapból tiszteljük, még jobban méltányoljuk ezért, másrészt pedig ennyire keserűek egyesek, hogy nem tudnak a jónak és a más örömének örülni. Ez utóbbi betegség amúgy, és Szibériával gyógyítanám, gyorsan kiegészítve azzal, hogy ilyen beteg ember más országokban is van. A lényeg, hogy ezek, a különböző nációból származó hűvös, hideg, rideg emberképződmények tuti jól kiegészítenék egymást Észak-Oroszországban, és már jobb lenne a világ.

Én vallom, hogy a trollkodás jó dolog. Bizonyos határokat át nem lépve lehet beszélgetni, vitázni és érvelni a saját álláspont mellett, ami szintén csak előre visz, hiszen vagy megerősít, vagy a saját nézeteinket megjavítja. Aztán a netes bárányok hátha egyszer megtanulják, hogy érdemes utánanézni a dolgoknak, nincs juhász, aki terel, szabad gondolkodni, szabad »guglizni«.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thor911
2012. december 16. 12:48
Valóban az egész írás önellentmondás, még ha egyet is értek a lényegi mondavalójával! Hogy én is hasonlattal éljek: Jó dolog idegenekbe belekötni az utcán és jól megverni őket, csak úgy... Persze nem akárhogy, hanem csak ha épp mást támadnak és ezzel megvédem őket a támadótól! Remélem ezzel jól érzékeltettem az írót hogy mit írt le és az miért ellentmondás! Vagy kötekedek, trollkodom vagy érvelek és érveket használok! A kettő között nincs átmenet!!
Ppali
2012. december 16. 11:12
Ha beszélgetsz, vitázol, érvelsz, akkor nem vagy troll. Ha troll vagy, nem ezeket tezsed. Tehát még azt sem tudod, miről írsz...
vaga...
2012. december 15. 19:05
Akkor most van rossz troll, meg jo troll? Jo efftàrs meg rossz efftàrs?
narmer
2012. december 15. 19:05
Ahogy a képedet nézem tényleg az vagy, egy troll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!