Prostitúció és egyetemi tandíj

2012. december 06. 00:30

A szavazók bő harmada szerint még az egyetemeken sem szabadna az oktatás díját a hallgatókkal/szüleikkel megfizettetni, azaz majdnem annyian teljesen elutasítók a tandíjjal, mint a szervek adásvételével kapcsolatban.

2012. december 06. 00:30
Vargha Péter Simon
Guruló Hordó

„A válaszadók inkább piacpártinak bizonyultak a prostitúció, a munkahelyek/munkabérek, a hitelkamatok és a benzinelosztás kérdésében. A szervek eladásában és az élelmiszerek elosztásában inkább piacellenesek, tehát ott kevesen engednék meg, hogy a kereslet-kínálati viszonyok alapján kialakult áron valósuljon meg az elosztás.

Olvasóink a prostitúció kérdésében bizonyultak leginkább »piacpártinak«: a 100-as skálán 73 pontot ért el a kérdés, a válaszolók több mint fele (54%) teljesen egyetért a legalizálással (kölcsönösen egyetértő felek között), további negyede (23%) részben egyetért vele, a teljesen elvetők aránya alig 13%.

(...) 

Még nem szóltunk a tandíjakról: itt igen nagy megosztottság figyelhető meg a válaszokban. Mint a lenti ábra mutatja, az olvasók több mint fele támogatja a felsőoktatásban a tandíjakat. Ugyanakkor a szavazók bő harmada szerint még az egyetemeken sem szabadna az oktatás díját a hallgatókkal/szüleikkel megfizettetni, azaz majdnem annyian teljesen elutasítók a tandíjjal, mint a szervek adásvételével kapcsolatban!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2012. december 06. 04:37
A felsőoktatás nem közoktatás. Az már nem állami feladat, hogy mindenki diplomához jusson közpénzből. Össze lehet kapcsolni a témákat. Elmegy prostituáltnak a fiatal, aztán ki tudja fizetni a tandíjat. :-) Értelmetlen abba ennyi közpénzt beleölni, hogy Nyugat-Európának képezzük az olcsó munkaerőt.
devlaci2
2012. december 06. 01:16
Orbán harcot hirdet!!! http://tabloidschmuck.tumblr.com/post/37294087672/a-tudas-a-kivaltsagosoke
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!