Pánikba esett a hatalom

2012. december 12. 17:22

Orbán fülkeforradalmi országában mára az agresszív félelem igazgat. Míg a közmédiából csoportosan távolítják el a rendszer számára feleslegessé váló médiamunkásokat, közben a vezetők milliós jutalmakat kapnak.

2012. december 12. 17:22
Török Zsolt
MSZP.hu

„A hatalmát féltő Orbán-rezsim egyre-másra követi el a hibákat. Az MTVA Kunigunda úti tüntetésével kapcsolatban ez különösen tetten érhető. A rendőrséget is koncepciós eljárásra használják, mikor mindenáron belekötnek a hamisításmentes közmédiáért egy éve tüntetőkbe.

A saját médiavilágát közpénzekkel telepumpáló Orbán-kormány egy éve vegzálja Nagy Navarro Balázst és társait. Kedd éjjel odáig fajult a helyzet, hogy mondvacsinált indokkal előállították őket a pánikba esett hatalmaskodók parancsára. Az eljárás során órákig tartották fogdában a három demonstrálót, majd közlekedési szabálysértés címén fejenként 15 ezer forintos bírságot kaptak.

Közben az MTVA-ban maradtak szintén vegzálásnak vannak kitéve: sztrájkbizottságot alakítottak, mert súlyosan előnytelen szerződést akar rájuk kényszeríteni a Böröcz István vezette intézmény.

Orbán fülkeforradalmi országában mára az agresszív félelem igazgat. Míg a közmédiából csoportosan távolítják el a rendszer számára feleslegessé váló médiamunkásokat, közben a vezetők milliós jutalmakat kapnak, akinek pedig nem tetszik a rendszer, azt viszik a fogdába.

Az MSZP szolidáris a sajtószabadságért küzdőkkel és mindazokkal, akik kiállnak az Orbán-rezsim antidemokratikus intézkedéseivel szemben. Ezeket is ki kell vizsgálnia az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának. Ezért arra kérjük a Tagozat nevében az MSZP bizottsági tagjait, kezdeményezzék az ügy napirendre tűzését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2013. január 14. 21:19
Én nem tartom ellenségnek az ebben a helyzetben elégedetlen embereket. Csak hasonló azzal a gyerekkel aki az apa anya felvett kölcsöneiből hasonl szinvonalon élt mint a gazdagabbak. De amikor a kölcsönt vissza kell fizetni akkor elégedetlen. Egyébként meg, egy gazdasági beavatkozás eredménye nem 2 év alatt érik be. Bizony kell neki több mint 4 év!!!
OberEnnsinnen
2013. január 14. 21:07
Nem, nagyon nincs minden rendben. Eddigi életünkben folyamatosan aratjuk az előző vetések terméseit, s ez a mostani ugyancsak parlagfüves, szennyezett. Ehetővé tétele nagyon sok plusz ráfordítást igényel, ezek rövidítik a lakosságot, az egészségügyet, az oktatást, nem engedik a munkanélküliség csökkentését. És még sok mindent. A mostani kormányt - bónuszként - a rosszmag-vetők 2008-ban a már-már hozzánk nőtt adósságfizetésen felül még megkínálták négy évre osztva + 1000 milliárdocskával (IMF-kölcsön visszafizetése). Az egymás elleni harc pontosan erről szól. Vanak, akik szerint a bajok oka az Orbán-kormány. Azért üvöltik ezt, hogy bűneik alól kibújjanak. Ami a demokrácia hiátusait illeti: ez annyira komolytalan, hogy inkább hagyjuk. Ha másként látjuk a helyzetet, az nem baj. A baj az, ha az egyik fél következetesen a hazugságból építi platformját, a nyilvánvaló tényeket meggyalázva.
OberEnnsinnen
2013. január 14. 18:30
"Orbán fülkeforradalmi országában mára az agresszív félelem igazgat." Egyet se félj Török Zsolt. Nem törölné beléd senki a kezét. Én biztosan nem. Talán önmagadtól félsz, de ezen más nem segíthet.
GeoCracker
2013. január 14. 18:12
Hatalmi pánik az van.... Egy másik Zsótinál is. http://endresy.blogspot.hu/2013/01/a-hatalmi-panik-aldozatai.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!