Diáktüntetés: olaj volt a tűzre a nyilatkozat

2012. december 11. 00:12

Meg kell magyaráznom, hogy a Diákhitel 2 (mint általában minden hitel), az nem „ingyen”?. Hát a jelenlevőknek nem kellett.

2012. december 11. 00:12
Timár Gábor
A KARD

„Két dolog mindenképp kiemelendő. Egyrészt a hallgatóságban megvolt az öntevékenység, és amikor a hatalom túlment egy általuk elfogadhatónak tartott határon, megmutatták, hogy nem akarnak beletörődni. Ilyen spontán diáktüntetés nagyon régóta nem volt Magyarországon, reménykeltő példáját adva az önszerveződésnek! A másik, az az EMMI nyilatkozata, a - szerintem - kiváltó ok, benne ilyenekkel:

»Míg korábban 50 ezer diák tanulhatott állami segítséggel az egyetemeken, főiskolákon, mostantól a rendszer lényegében teljesen nyitottá válik, és akár 100-120 ezer diák is tanulhat ingyen.«

Meg kell magyaráznom, hogy a Diákhitel 2 (mint általában minden hitel), az nem »ingyen«?. Hát a jelenlevőknek nem kellett. Ahogy a Hallgatói Hálózat elnöke megjegyezte: »vagy hülyék írták a közleményt, vagy minket néztek hülyének«. A kormányzati kommunikátorok kezdhetnek feltenni valami új lemezt. Az 1984 reloaded láthatóan nem jön be a hallgatóknak. Lehet viszont, hogy nincs más?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birkakaka
2012. december 11. 09:56
Szüksége van ennek az országnak diplomás hólapátolókra?Nincs.Ennyi középszerű kétesekkel bukdácsoló értelmiségire sem tart igényt a társadalom.A tudásért illő fizetni és nem a társadalommal megfizettetni hogy utána külföldön gazdagodjon. Lehet ezen megsértődni de rendszert tetszettek váltani.Ingyen leves majd karácsonykor a szegényeknek.Ahogy elnéztem a vonulgató fiatalokat van miből kifizetni a tandíjat.Nem épp foltos gatyában masiroztak.
szpeater
2012. december 11. 09:52
A hülyeséget, nem lehet jól kommunkiálni. Hiába a Fideszes szólam, hogy csak a kommunkiáció rossz, az intézkedések jók. A szar szagát mindenki tudja milyen, hiába pofáznak.
OrangeOrder
2012. december 11. 09:43
Ez van, köszönjétek az MSZP-nek. Sajnáljuk, legalábbis én tényleg. Jó az egyetemi élet meg az Erasmus, az tuti. A FER tetszett volna amúgy? Most max. nem évente váltotok laptopot meg kicsit összébb húzódtok az albérletben, esetleg nem buliztok minden este.
Robin
2012. december 11. 08:25
"az orbánfüggőség nem betegség, hanem elmebaj. nem lehet kezelni a tüneteit, csak elvonóra küldeni az illetőt" Zagyvaság. Az elmebeteg csak egyre jobban beőrül a mellébeszéléstől, míg azoknak, akik csak tévedtek, már maga az orbán fidesz tart egyre hatásosabb elvonókúrát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!