Csurkával az ágyban

2012. december 29. 11:26

Amióta Dörner György átvette az Új Színház igazgatását, a baloldali sajtó ignorálja az intézményt. Alig esik szó a bemutatóikról, kritikát is csak elvétve látni, pedig lenne miről beszélni.

2012. december 29. 11:26
Thüringer Barbara
Index

„Amióta Dörner György átvette az Újszínház igazgatását, a baloldali sajtó ignorálja az intézményt. Alig esik szó a bemutatóikról, kritikát is csak elvétve látni, pedig lenne miről beszélni. 

A Deficitről például, ami október vége óta teltházzal fut a színház Bubik István Stúdiószínpadán, és amire februárig már nem is lehet jegyet váltani. A négyszereplős kamaradarabot Csurka 1967-ben írta és 12 évet várt rá, hogy bemutassák, hogy aztán rögvest megkapja érte a Színikritikusok Díját. A dráma két értelmiségi házaspárról szól, akik egy vidéki kisvárosban élik kiürült, megcsömörlött életüket. Mindenük megvan, ami a szocialista jóléthez elengedhetetlen, de a pofájukat befogták, a forradalmukat leverték.

(...)

Nemzeti érzelmű színházhoz képest pedig meglepő önkritikára vall ahogy X és Z kinyilatkoztatásszerű vallomásaikat a tér szélére helyezett üvegkalitkában, pulpitus előtt, tüntetésekre jellemző kihangosítással olvassák fel – akárha Csurka paródiáját látnánk a Hősök terén. Na meg az is bevállalós húzás, hogy a kanapék fölé lógatott kalitkában egy élő papagáj kotyog bele a darabba, vagy szarik egy hegyeset az önmarcangoló magyar sírás-rívás közepébe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2012. december 30. 08:39
...és ha elgondolom, hogy a "liberális" Katonában milyen lapos vackot láttam a minap, döbbenetes volt. Ennél semmitmondóbb román darabot színházra vinni...! (Farsang)
kjkj945
2012. december 29. 18:39
""2012/12/30 V 19:00 Új Színház Nagyszínpad Budapest Ábel Jegyvásárlás""
várúr
2012. december 29. 18:30
Ordas hazugság. Egy színházjegy-portál szerint szilveszterre és az egy nappal korábbi eőadásra az összes jegy elkelt az Újszinházba, a továbbiakra kapható még néhány. A többi vinnyogás és beismerés (a baloldali kritka hallgatásba fullasztja Dörneréket). Kipróbált régi jó módszer, egyeseket sztárolni, másokról mélyen kussolni.
GV0917
2012. december 29. 16:32
Dörner Györgynek: S ha egy úri lócsiszárral Találkoztam,s bevert sárral, Nem pöröltem. Félreálltam,letöröltem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!