A Dataplex-ügynek nincs Bajnai-szála

2012. december 20. 11:12

A Magyar Nemzetet ma sem zavarták a tények, amikor folytatta részvételét a Bajnai Gordon elleni lejárató kampányban.

2012. december 20. 11:12
Haza és Haladás

„A Magyar Nemzetet ma sem zavarták a tények, amikor folytatta részvételét a Bajnai Gordon elleni lejárató kampányban.

A Dataplex-ügy sokadik felmelegítésekor sem közölte olvasóival, hogy a Dataplex-ügynek - minden ezt sejtető szóbűvészkedés ellenére - nincs ún. »Bajnai-szála«. 2010 nyarán, már a második Orbán-kormány hatalomra kerülése után a Nemzeti Adó- és Vámhivatal lezárta vizsgálatát, és a Dataplexet érintően megállapította, hogy nem keletkezett adóhiány a vizsgált tranzakciók során. 2012 őszén pedig a nyomzást végző szervek bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást és a gyanúsításokat az akkor már több éve mesterségesen életben tartott ügyben.

Mindez persze nem változtat azon a rezsimhű szerkesztői gyakorlaton, hogy a hazugságokat öles betűkkel, kiemelt helyen hozzák újra meg újra, a helyreigazítást pedig apró betűvel, valahol a lap hátuljába rejtve.

Az igazság azonban nem betűméret kérdése: a Magyar Nemzet minden egyes alkalommal hazugságokat sugall, amikor Bajnai Gordon és a Dataplex szavakat egy mondatban írja le. Nem kivétel ez alól a mai nap sem.”

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2012. december 21. 04:02
Az ügy, amin elbukhat az egész Bajnai-mítosz: Fordulat jön? Újabb gyanúsított a Dataplex-ügyben http://hetivalasz.hu/uzlet/hutlen-kezeles-miatt-tettek-feljelentest-az-ugyben-58672/ Újabb embert hallgattak ki gyanúsítottként az adónyomozók a Bajnai Gordon és Kóka János nevével fémjelzett Dataplex-ügyben - írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában. hirdetés A lapnak Sárközi Andrea, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szóvivője elmondta: háromra emelkedett a Dataplex-ügy gyanúsítottjainak a száma. A kilétét a szóvivő nem fedte fel, mert szerinte ez sértené a nyomozás érdekeit. A három gyanúsítottból eddig mindössze egy nevet ismerhetett meg a nyilvánosság: E. Gáborét, akit az idén januárban vontak eljárás alá az adónyomozók - olvasható a lapban. Az ügyben 2007-ben kezdett nyomozni a Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés gyanújával, azt 2010-ben a Fővárosi Főügyészség áttette a NAV-hoz, és a gyanút adócsalásra módosította. Idén szeptemberben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) hűtlen kezelés miatt tett feljelentést az ügyben.
1120
2012. december 20. 23:20
"A Dataplex-ügynek nincs Bajnai-szála..." Legalábbis a libák ezt gágogják... :D
Soma
2012. december 20. 20:45
A NAV a tranzakciókat ,az adókötelezettség bevallását, befizetését vizsgálja, nem a tulajok erkölcseit. Mint tudjuk, Bajnaira, Kókára soha még a gyanú árnyéka sem vetült, nemhogy zavaros vizeken hajóztak volna. :-))
a púpos
2012. december 20. 17:42
Egy 3 dekás műszerész kalapáccsal a kézfejre nem is lesz!! De egy 3 kilóssal már más a leányzó fekvése!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!