A Jobbik példamutatónak tartja a diákság összefogását

2012. december 20. 10:30

A hazai diákság összefogása bizonyítéka annak, hogy a civil szerveződések eltökéltsége sikerre viheti a közös érdekeket.

2012. december 20. 10:30
Farkas Gergely
MTI OS

„A Jobbik az utóbbi idők összefogásának eddigi legnagyobb sikereként értékeli a kormány mai döntését a felsőoktatási keretszámokra vonatkozóan. Siker, hogy a két héttel ezelőtti tragikus bejelentéshez képest jelentős előrelépés történt, ugyanakkor számos kérdés kapcsán még bizonytalanság uralkodik.

A Jobbik ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a keretszámokra vonatkozó döntésnél a tavalyi évet tekinteni kiindulási pontnak félrevezető taktika. Ugyanis a 2012-es ingyenes helyek száma már egy 40 százalékkal csökkentett szám volt, ennyivel több diák kezdhette meg tanulmányait 2011-ben. Ezért a Jobbik továbbra is a 2011-es szint megtartását tartja elfogadhatónak.

Fenntartásokkal kezeljük a jövő évre, a felsőoktatásra ígért többletforrásokat is. A 24 milliárd forinttal magasabb összeg eleve más megvilágítást nyer, ha mellétesszük, hogy a 2010-es évhez képest a jövő évben 45 milliárddal kevesebből gazdálkodhatnak az egyetemek. Ezzel a 24 milliárdos kommunikációs fogással elterelik a figyelmet az idei év forráskivonásairól és zárolásairól, ami nagyon komoly károkat okozott számos intézménynek, és ennek kárpótlásáról szót sem ejtenek. Továbbá pedig semmi garancia nincs arra nézve, hogy jövőre nem fog végrehajtani a kormány a már szokásosnak mondható, brutális összegű zárolásokat. A Jobbik biztosítékokat követel egyrészt a megmaradó források megtartására, másrészt az egyetemi autonómiát csorbító intézkedések visszavonására.

Példamutató a hazai diákság összefogása, mely az egész ország számára követendő kell legyen. Bizonyítéka annak, hogy a civil szerveződések eltökéltsége sikerre viheti a közös érdekeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2012. december 20. 18:13
Jobbik az mszpvel együtt ugyan azt fujja.
files32
2012. december 20. 17:59
Helyesebben erre: Erre is jut egy kis pénz: 2 X 50%-kal emelkedik a "túlélők" "kiegészítése", sőt emlékbizottságot hoz létre Orbán nekik Január 1-jével létrehozza a kabinet a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottságot - közölte a Kormányszóvivői Iroda csütörtökön, arról is tájékoztatva, hogy a "holokauszt-túlélők" rendszeres "nyugdíj-kiegészítése" jövő január 1-jétől 50 százalékkal emelkedik. További részletek: http://kuruc.info/r/2/105728/#ixzz2Fc1g2Vgu
files32
2012. december 20. 17:58
Egyébként erre van pénz? http://kuruc.info/r/2/105728/
Fakutya tizedes
2012. december 20. 17:15
"Szávay István, a Jobbik parlamenti képviselője markáns - a visszaemlékezések szerint szorgalmas és jó - elnöke volt a hallgatói érdekképviseletnek 2005 és 2008 között; de korántsem ő az egyetlen volt HÖK-ös a pártban. Stummer János, Erzsébetváros jobbikos önkormányzati képviselője, az ELTE BTK könyvtártudományi szakának oktatója 2006-tól a HÖK Kollégiumi Bizottságának vezetőjeként, továbbá alelnökként dolgozott Szávay mellett; alelnöki tevékenységét Szávay utóda, Nemes László idején is folytatta. Erzsébetvároshoz kötődött Silhavy Máté, ő a Jobbik VII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje és helyi alapszervezeti elnöke volt, utóbbi funkciójáról akkor kellett lemondania, amikor az Országgyűlés a Közszolgálati Közalapítvány kurátorává választotta. Az ELTE BTK HÖK-nél 2006-ban kezdett, 2008-ban a szervezet kommunikációért felelős elnökségi tagja és alelnöke lett. Szintén a kommunikációs területről érkezett Balogh Gábor, a Jobbikhoz sok szálon kötődő barikad.hu szerkesztőbizottsági tagja, Szegedi Csanád nemrég megjelent, elsősorban a Jobbik megszületéséről mesélő könyvének "társszerzője" - ő az ELTE BTK HÖK kommunikációs bizottságának elnöke volt Szávay István elnöksége alatt. Szávay igyekezett gondoskodni utódlásáról, 2008-as búcsújakor Nemes Lászlót ajánlotta munkatársai figyelmébe. Ennek ellenére elindult egy másik csapat is a vezetésért, de Nemesék győztek szoros eredmény mellett. Nemes nem kizárólag az érdek-képviseleti munkájában volt Szávay követője, a 2009-es EP-választások estéjén aktív HÖK-elnökként tűnik föl az eseményről készített "Jobbik Híradó"-ban elődje mellett a párt főhadiszállásán." http://magyarnarancs.hu/belpol/ket-valasztas-a-bolcsesz-hok-ben-80154
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!