„- Mészáros Gabriella, a zsűri elnöke úgy nyilatkozott a Heti Válasz Online-nak, hogy Magyarország a tokaji borral felkerülhet a bor világtérképére, melyen most még alig jegyeznek minket. Mit tehetnek ezért Önök, tokaji borászok?
- Ki merem jelenteni, hogy Tokaj-Hegyalja nemhogy a világ egyik legfontosabb borvidéke, hanem a legfontosabb borvidéke. Már megvannak a boraink, melyek igazolják ezt. Az elmúlt húsz évben újra felfedeztük az 500 éves aszú-technológiát, a 2000-es évek új száraz boros kultúrát teremtett, most már ott tartunk, hogy dűlőszelektált száraz borok is készülnek, méghozzá nagyon magas minőségben. 2009 óta pezsgővel is foglalkozunk. Én azt hiányolom, hogy mi magyarok nem hiszünk eléggé abban, hogy tényleg világhírű lehet a tokaji bor. Hinnünk kell, hogy az aszú a világ legnemesebb, legkülönlegesebb természetes édességtartalmú bora, és akkor majd mások is elhiszik ezt nekünk.