A Hazugság Háza

2012. december 16. 10:45

Az Országházban nem lehet demokratikus politikát csinálni. Ha lesz újra szabad választás, a képviselők, ha csak nem akarnak a hazugság rabjaivá válni, nem jöhetnek ide vissza. Legyen ez a ház turisták látványossága.

2012. december 16. 10:45
Csepeli György
Amerikai Népszava
„A Házban két ülésterem van. Az egykori Alsóház, a mai Országgyűlés helyszíne. Az egykori Felsőház lakatlan. A két ülésterem között helyezkedik el a Kupolaterem, melynek közepén egy totemként kezelt tárgy-együttes fénylik. Korona, jogar, kard, fémből készült alma. A tárgy- együttes a helyén van. A Kupolacsarnok közepe egy sosem volt Birodalom központja, egy koronával, mely nem az, aminek tartják. Nem készült koronának, s soha nem volt annak fején, aki az államot megalapította.

Hiba volt, hogy az 1945-ös szabad választás után a képviselők beültek a hazug díszletek közé, melyek mérges kipárolgása pár év alatt végzett az igazsággal, mely a Házba szólította őket. Hiba volt, hogy az 1990-ben az újra szabadon választott képviselők újra beültek a hazug díszletek közé, s talán észre sem vették, hogy akarva sem tehetnek mást, mint amit a hely szelleme diktál nekik. Ebben a házban nem lehet demokratikus politikát csinálni. Ha lesz újra szabad választás, a képviselők, ha csak nem akarnak a hazugság rabjaivá válni, nem jöhetnek ide vissza. Legyen ez a ház turisták látványossága, mint a Téli Palota vagy Top Kapi Szeráj .

Épüljön fel egy új ház, melynek lakója az igazság.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2012. december 17. 07:11
Gyurika lassan megszabadulunk a hazugoktól. A Talmundban megvan írva , hogy eljő az Úr és magaval viszi az ő kiválasztott népét, Ámen! Hümm!
kalhana
2012. december 16. 21:15
A demokráciában az a szép, hogy kortól, iskolázottságtól, politikai beállítódástól, etnikumtól, filozófiától függetlenül mindenki egyforma eséllyel tud meghibbanni.
puszika
2012. december 16. 19:27
Csak azt kell megnézni hol jelent meg ez az iromány.Igen-igen az Amerikai Népszavában.Már kár is szót vesztegetni rá!!
Talibán
2012. december 16. 18:40
Vörös Csepeli, te muzsik! Milyen minőségben beszélsz a Szent Koronáról? Nem látsz ki a fejedből a magyargyűlöletedtől. Inkább vazelínozz mielőbb, mert jön a Bartus a vesszejével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!