A paraszt csapdája

2012. december 19. 09:00

Ma már persze a hatalom nem csak a parasztokat sanyargatja, de most is a leggyengébbeket: a rokkantakat, a betegeket, a munkanélkülieket, a nyugdíjasokat, vagyis az olyan népségeket, amelyek nem tudnak ellenállni.

2012. december 19. 09:00
Andrassew Iván
Népszava

„Ilyenkor a megaláztatás sokkja után keletkezik egy nagy dilemma: amit meghagytak és amit sikerült eldugdosni, azt megegyük, mert túl kell élni a telet, vagy sanyargassuk magunkat a végsőkig: hiszen akár csontsoványan is, de tavasszal újra kell vetni, különben a jövő télen akkor is éhen veszünk, ha a hatalomnak már nincs mit lesöpörni. Ez a paraszt csapdája.

Ma már persze a hatalom nem csak a parasztokat sanyargatja, de most is a leggyengébbeket: a rokkantakat, a betegeket, a munkanélkülieket, a nyugdíjasokat, vagyis az olyan népségeket, amelyek nem tudnak ellenállni.Vagy tudnának, de nem mernek, vagy mernének, de nem tudják, hogyan kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2012. december 19. 15:19
Viktorkának a gazdagmentése,na meg a pocakja lesz a halála.
Next adósság
2012. december 19. 15:11
Sanyar gatya ez Kovács elvtárs reszorortja. Hümm!
Next adósság
2012. december 19. 15:11
Sanyar gatya ez Kovács elvtárs reszorortja. Hümm!
korona
2012. december 19. 13:03
Andrasev, tudjuk MINDANNYIAN, hogy a globalizátorok, a Második Világ PROPAGÁTORA vagy. Érzelgősség? Nálatok? Az csak ESZKÖZ, mert a CÉL SZENTESÍTI AZ EZKÖZT. Amikor megnyilvánultok, az mindig bújtogatás, ajjazás azok számára, akik magánélete sikertelen. Őket szemeltétek ki a ti katonáaitoknak - mint régen, és mint mindig. Kik voltak a Kún Béla mögé felsorakozottak? Azok, akik inkább saját, személyes okukból voltak sikertelenek. A bosszújuk nem válogatott, sorba szedtek mindenkit egyre nagyobb gonoszsággal. Mégiscsak igaz az az együgyű szólás, hogy minden ember saját szerencséjének kovácsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!