Az LMP-ről

2012. november 23. 14:51

Most a baloldalon árulót kiáltanak, a jobboldalon felelős politizálást ünnepelnek. Ismerős történet fordított szereposztással.

2012. november 23. 14:51
Veisz Márton
Nézőpontok

„Ha nem jön össze a kormányváltás 2014-ben a baloldalnak, akkor az elsősorban nem az LMP hibája lesz. Ugyanis ahhoz jóval többre van szükség, mint egy népfront. Azonban a helyzet helyes értékelését még Schiffer Andrásnak is meg kell tennie, mert a nem-döntés is döntés.  Joggal mondhatta a jobboldal Dávid Ibolyára, hogy ha nem akarja támogatni sem Orbán Viktort, sem pedig Gyurcsány Ferencet, azzal utóbbit segíti. Jelenleg az a helyzet, hogy az az ellenzéki párt, ami nem az együttműködés támogatója, a Fidesznek tesz szívességet. De az önálló politikai irány alapvető és teljesen jogos kívánalma volt akkor az MDF-nek, s most az LMP-nek is. Ha választóiknak ez nem tetszik, mert fontosabb a kormányváltás, akkor van lehetőségük más pártra, más jelöltre szavazni.

Amikor hőst vagy árulót kiáltunk (a maga szempontjából mindkettő legitim, de nem túl bölcs álláspont), akkor emlékeznünk kell arra, hogy mindez egyszer már megtörtént. Nem tudjuk mi fog történni 2014-ig, még az együttműködés is megvalósulhat. Az LMP-nek időre van szüksége, de a tisztánlátásban segít a történelem. Az MDF-nek a közép-politika bejött és bejutott a parlamentbe. Amikor elindult baloldalra… nos, hogy is hívják ma őket? És akkor a pártszakadásos, Almássy Kornél-féle esetleges párhuzamról (Jávor? Karácsony? Szabó?) nem is beszéltünk. Tegyünk egymásnak egy szívességet. Felejtsük el a népfrontos politikát és szabadon fogjon össze mindenki azzal, akivel akar.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ászok
2012. november 24. 10:57
Teljesen igaz ha 2014-ben a baloldal nem nyeri meg a választásokat az nem az LMP hibája de ha a Fidesz nyeri meg akkor igen. Az pedig már ma kizárható,hogy az LMP önmaga a váltópárt erejével rendelkezzen a választások idején. A valódi kérdés az LMP számára ha a megosztottságukkal el tudnak vergődni 2014-ig az részesei lesznek-e a Fidesz leváltásának vagy nem. Ha nem a jövőjuk borítékolható. Ha igen az összefogásban képviselhetik liberális és zöld szavazóikat. A nagy gyüjtőpártiság gondolatát vagyis az Mszp leváltását verjék ki a fejükből.
imres
2012. november 24. 06:18
"Most a baloldalon árulót kiáltanak, a jobboldalon felelős politizálást ünnepelnek. Ismerős történet fordított szereposztással. " A jobboldalon felelős politizálást ünnepelnek? Hol Marcikám? Kikre gondolsz? A kormánypárt nem foglalkozik a témával. A kommentelők hada a jobboldalon is megosztott. Legtöbben azért úgy értékelnek, hogy teljesen mindegy, mibe buktok bele. Az a néhány politológus lenne, akire célzol? Butuska.
kjkj945
2012. november 23. 20:36
Lehetne Már Pont!!!
hátakkor
2012. november 23. 18:17
LMP nem tényező, egy adott pillanatban kerültek be, amikor bikicsunájék is jól tudták nagyon kikapnak és a patrióták gyözelme is tiszta volt, nem kicsit. Amúgy ugyanúgy a Szimplában mozgalmárkodnának, mint a drogos Juhász 13 másik belvárosi figurával. Az várható volt, h ösztönösen a restaurációs erőkhöz sodródnak, de összerakni az egészet, ahhoz is entellektüel hülyék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!