Együttműködés gumikesztyűben

2012. november 15. 23:06

Arra jutottam, hogy igenis csinálni kell. Sisakban, gumikesztyűvel, hányózacskóval, de csinálni kell.

2012. november 15. 23:06
Vay Márton
Fent és Lent

„Azzal keresett meg egy régi kedves barátom, hogy alapító atyai minőségemben írjak alá egy nyílt levelet az LMP-nek, hogy az ne álljon szóba az Együtt 2014-el. Nem véletlenül kerestek meg, messziről látszik rajtam, hogy kiver a víz Bajnaitól és csapata nagy részétől, és úgy »várok« az általa vezetett formáció támogatására, mint egy foghúzásra. Azonban az összefogás melletti érvek is erősek, nem tudom, ki hogy van vele, nálam majd leszakadt a mérleg, olyan súlyosan van megpakolva mindkét serpenyő.

Végül arra jutottam, hogy igenis csinálni kell. Sisakban, gumikesztyűvel, hányózacskóval, de csinálni kell. Az új választási törvény szerint ennek az alternatívája az, hogy Orbán marad, az LMP meg megy a kukába, aki mást mond az vagy hülye, vagy hazudik – talán egy százalék esély van valami érvényes más megoldásra. 

(...)

Világos, hogy ez messze nem egyszerű. Sőt, hogy a mostani helyzet az LMP-nek rettentő ciki, tekintve hogy kétéves parlamenti munka után, de mégis friss, tiszta erőként, a legkevésbé elutasított pártként bőven diktáló pozícióban kellene lennie.

Na ez az, ami miatt igazán mérges vagyok a »Bajnai vagy Orbán, nincs más választás« helyzetre. Ez az, ami miatt helye van pár kiadós seggberúgásnak. Ugyanis az LMP-ben és környékén  jó pár olyan ember volt és van, aki »úgy emberileg mint szakmailag« alkalmas lenne a demokratikus ellenzék nagy részének támogatására. Ha a tehetséges emberekben a párt egy része nem veszélyt és konkurenst látna, hanem ápolandó és gondozandó kincset, akkor Orbán lehetséges, kormányképes kihívójaként ma akár több ilyen zöld vagy zöldes, politikus vagy civil politikus lenne ismert az LMP körül. Akár csajok is, igen. Csak éppen gyakran azt nyírták, aki egy fejjel nagyobb - ahogy Madách írta az athéni színben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2012. november 16. 10:47
Hajrá fiúk hányjátok tele a világot. Program, nincs, gumióvszer...pardon gumikesztyű van..De gusztustalan kis cikkecske.
vizesnyolcas
2012. november 16. 10:45
Az LMP megtalálta a megoldást: Lehet koitálni az Együtt 2014-gyel, csak gumit kell húzni hozzá.
kérdés
2012. november 16. 09:58
Sztem, azokkal vannak társadalmi feszültséget tartósan kiváltó problémák, akik nem képesek együttműködésben gondolkodni (pedig mekkora játékteret adna!), hanem pártkatonáknak születtek azon egyszerű oknál fogva, hogy erre futja nekik. Velük vajon mit kezdjünk? Okos ember beállítja őket sorba, s katonásdit játszik velük?
kérdés
2012. november 16. 09:40
Nem lehetne végre tudomásul venni, hogy az ország lakosságának kell együttműködni tudni? Meg kell férni egymás mellett, békében, hisz egyre szűkebb a mozgástér, s semmi jóval nem kecsegtet a jövő? A politikus felelős a békéért. Elgondolkodik azon, vajon milyen kritérium szerint zárja ki a társadalom egy részét az együttműködésből? Mit vált ki ezzel, hová vezethet ez az út? Mi a különbség egy célzott kormányváltási akarat és egy_adott_kormánnyal_való_egyet_nem_értés esetén való együttműködés között?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!