„Ahogy Tököl felől haladunk Szigetcsép irányába, a község déli határát elhagyva előbb a szőlőre, később egy takaros, szépen rendben tartott épületre figyelhetünk fel. Itt, a Kunsági borvidék északi csücskében készíti borait a Gál család. Szőlész-borász Gálokból nincs hiány az országban, de az biztos, hogy nem a szigetcsépiek a legismertebbek. Én viszont úgy vélem, hogy a borfogyasztó közvélemény a kunsági borok minőségét és helyét a piacon méltatlanul alulpozícionálja. Mindig is szerettem szembeszállni az általános vélekedésekkel és sztereotípiákkal, ezért alaposan utánajártam annak, hogy mi történik itt, a fővárostól nagyjából harminc kilométerre. (...)
Az országos átlagban szerénynek mondható kapacitás miatt a borok jórészt helyben, a pincénél kelnek el. A palackozott tételek mellett lehetőség van lédig borvásárlásra is, amellyel - eddigi tapasztalataim szerint - rengetegen élnek. A forgalom nagy: a palackokat, és a teletöltött kannákat, üvegeket szemmel láthatóan visszajáró vásárlók viszik.
Az ismeretséghez három dolog feltétlenül kell: nagyobb kapacitás, minőségi borok és országos kereskedelmi lefedettség. A minőség szerintem már adott, a kapacitás és a kereskedelem bővítése meg akarat, pénz és idő kérdése. A Gál pincészet azt az irányt képviseli az Alföldön, amellyel jó eséllyel lendíthetik előre nemcsak saját, hanem a borvidék hírnevét is: elérhető áron kínálnak könnyű, jó savú, friss fehérborokat, rozékat és lendületes, vidám vörösborokat.”