Egyre gyorsuló száguldás a vég felé

2012. november 09. 17:28

Ma a nyugdíjrendszerünk egy piramisjáték. Akik kedvezményezettjei, szentül hiszik, hogy jó, és a törvényhozáson keresztül minden eszközt bevetve szervezik maguk alá a befizetőket.

2012. november 09. 17:28
teknős
Mandiner-komment

„Az aktívak el fognak menekülni innen és nem marad más, csak az eltartottak hada. Következő lépés az állam elpusztulása. Aztán néhány év, még a megmaradt inaktívak éhen halnak és amikor már kevesen vannak jöhetnek az új honfoglalók. És az már egy másik ország, másik nép története lesz.

Ma a nyugdíjrendszerünk egy piramisjáték. Akik kedvezményezettjei, szentül hiszik, hogy jó és a törvényhozáson keresztül minden eszközt bevetve szervezik maguk alá a befizetőket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2012. november 10. 10:23
A megoldás egyszerű: szavazati jogot a gyermekek után. Mindjárt kikerülne az inaktívak csapdájából a politika.
Selamat
2012. november 10. 08:32
Nagy kár volt ezt a nyugdij problémát csak a magyarokra kihegyezni! Nagyon sok, nálunk jóval jobban élő országokban is égető problémává vált ez a kérdés. Mindenesetre, drága elvtársak, és elvtársnők! Nem kellett volna elértékteleniteni a családokat. Nem kellett volna lerohasztanotok a magyar gazdaságot. Nem kellett volna évtizedeken keresztül kölcsönöket felvennetek a nyugdij kifizetésére IS, csak azért, hogy a bunkóitokat megmosolygatassátok a kempben. És igen, nem kellett volna az állami nyugdij egy részét kilopni, és magánkasszákba átfolyatni, valami rémálom reményében... Ami rémálomból az valósággá vált, hogy az igy keletkezett hiányra is felvettetek újabb kölcsönt. Most az van drága elvtársak és elvtársnők, hogy nagyon el tetszettek kúrni, ezt a nyugdij dolgot is. Több generációnak van, és lesz még jóval nagyobb problémája is emiatt, mint amit bárki ebben a pillanatban el tud képzelni. Mindenesetre érdekes lesz látni azt is, hogy mit fognak Obama meglépni, mikor a nyakába szakad a magánpénztáraknál elszegényedett nyugdijasainak 10 milliói... Mert amit nyugdij helyett a magánpénztárok sokasága fizetni fog, nos, az az amerikai nyugdijasoké lesz.
Next adósság
2012. november 10. 07:28
Obulus, hogy lehet, hogy az elmult 93 év alatt nem jött össze nektek semmi jó, a 21.769 milliárdon kivül? Ha sikerül 80 évre emelnetek a nyugdíjkorhatárt talán vissza is tudjátok fizetni a következő 93 év alatt, vagy csináltok még mellé 21.769 milliárd adósságot és felemelitek 160 évre a nyugdíjkorhatárt és 80%-ra a nyugdíjjárulékot. Hümm!
Next adósság
2012. november 10. 06:44
A nyugdíjrendszer amig biztosítási alapon működött jól szolgálta a célt amelyért létrehozták. Csak az amerikai, szovjet dicső felszabadítók által nyakunkba ültetett nagyon okos , kizárólag nyugdíjra és pénzre szakosodott egyedek, akik csak ehhez, de ehhez nagyon értenek, nem látták előre, hogyha a befizetéseket másra költik pl. ÁVH/MSZMP/KISZ/Túlélő kiválóságok megfizetésére akkor nem marad pénz nyugdíjra ezért a járulék befizetéseket hiába emelték a 10-szeresére 4-ről 36%-ra és a szolgálati időt a duplájára 25-ről 50 évre így sem lett elég a nyugdíjak kifizetésére. A panamai kirovó rendszer becsődölt.Bokrost és bolsevik társait a nyugdíjpénztárból a Szovjetunióba kellett volna kiküldeni, de végleg, hagy hajtsák ott a hasznot saját elvtársaiknak. Hümm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!